onsdag den 21. april 2010

Mandelkartofler med fløde


Frisk pust til de traditionelle flødekartofler!

(4 personer)

600 gram uskrællede kartofler i skiver
1 spsk olie
1 rødløg i skiver
50 gram mandelsplitter
½ tsk gurkemeje
125 gram rucola
4 dl piskefløde
Salt og peber

Kog kartoflerne i 10 minutter i kogende vand. Høld vandet fra. Varm olie på en pande. Kom løg og hvidløg på og steg i 3-4 minutter under konstant omrøring. Kom mandler. gurkemeje og kortoffelskiver på og steg dem i 3 minutter under konstant omrøring. Rør rucolaen i til den bliver blød men stadig sprød. Fyld kartoffelblandingen i et lavt gratinfad og hæld piskefløden over. Krydr med salt og peber. Bag retten i 20 minutter ved 200 grader i forvarmet ovn eller til kartoflerne er møre.

Velegnet til grillet kød elle fisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar