onsdag den 28. april 2010

Chokoladeroulader


(12 personer)

2 lækre roulader - hvilken en bliver din favorit?

Roulade:
125 gram mørk chokolade
6 æg
100 gram flormelis
2 spsk kakao
3 spsk kartoffelmel

Nougatcreme:
100 gram sukker
1 knsp natron
125 gram hasselnødder eller valnødder
1/4 l. cremefraiche 38%
1/4 l. piskefløde
4 spsk flormelis

Hindbærcreme:
75 gram flormelis
350 gram frisk eller optøede hindbær
1/4 l. cremefraiche 38%
1/4 l. piskefløde
1 stang vanilie
3 spsk flormelis

Pynt:
Kakao

Tæd ovnen på 180 grader. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggene sammen med flormelis til en meget tyk creme i ca 5 minutter med en håndmixer. Sigt kakao og kartoffelmel sammen og vend det forsigtigt i æggemassen. Vend smeltet chokolade i dejen og bred den ud i en stor bradepande (ca. 30 x 40 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med kakao og rul den løst sammen. Læg et fugtigt viskestykke over kagen mens den køler af.

Nougatcreme:
Smelt sukker til gylden karamel på en pande. Drys natron i og lad karamellen boble op. Vend nødderne i karamellen og hæld det ud på et stykke bagepapir. Lad det afkøle. Bland cremefraiche, piskefløde og flormelis i en skål og pisk det stift. Hak nougaten groft med en kniv og vend det i cremen.

Hindbærcreme:
Vend bærrene sammen med flormelis. Bland cremefraiche, piskefløde, flormelis og vaniliemarv sammen og pisk det stift. Vend hindbærrene i cremen.

Rul forsiktig rouladen ud og fordel den valgte creme på kagen - lad den sidste cm være fri. Rul forsigtigt rouladen sammen og pak den ind og stil den koldt i 3 timer. Pak rouladen ud og pynt med sigtet kakao ved servering!

torsdag den 22. april 2010

Luksus chokoladekage med mandler


(8 personer)

200 gram smør
225 gram sukker
6 æg
200 gram mandler
200 gram mørk chokolade
1 spks mel
Reven skal af 1 appelsin (kan undlades)
Pynt:
Sigtet flormelis
Høvlet chokolade

Rør blødt smør og sukker sammen og rør æggeblommerne i et ad gangen. Hak mandlerne og chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandel, chokoladeblandingen. Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smør-sukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst. Kom dejen i e velsmurt springform, 22 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 minutter. Kagen cil falde lidt sammen efter bagningen og stadig være blød pga chokoladen. Nor kagen er kold skal den serveres med pynten.

Tips:
Denne kage er mest velegnet som dessert med lidt is og frisk frugt.

Lækre marcipansnegle


(25 stk)

Bolledej:
100 gram smør i tern
250 gram hvedemel
1 dl mælk
25 gram gær
1 æg
25 gram sukker
Lidt salt

Marcipanfyld:
100 gram bagemarcipan
100 gram smør
70 gram sukker

Glasur:
100 gram flormelis
1-2 spsk vand
50 gram blød nougat

Bolledejen blandes, æltes og stilles til hævning til dobbelt størrelse. Marcipan og smør arbejdes blød og der tilsættes sukker. Rul bolledejen ud til 20 x 40 cm, smør fyldet på og rul deje sammen til en pølse. Udskær 25 skiver/snegle. Sneglene sættes på bageplade med bagepapir og hæves til dobbelt størrelse. Bages ved 200 grader til de er gyldne. Sneglene afkøles og glaseres med den rørte glasur. Pynt evt. med chokoladespåner!

onsdag den 21. april 2010

Millionbøf med kartoffelmos


(4 personer)

800 gram skrællede kartofler
½ dl mælk
2 spsk smør

5-600 gram hakket oksefars
2 spsk margarine
3 hakkede løg
4 dl oksebouillon (4 dl vand og ½ oksebouillonterning)
1 dl mælk
3 laurbærblade
1 tsk sukker
Salt og peber
Maizenajævner
Kulør

Skræld kartoflerne og skær dem i mindre stykker og lad dem koge ca. 20 minutter eller til de er møre.

Brun margarinen og løgene efterfuldt af kødet. Tilføj laurbærbladene, sukker, mælk og bouillon og krydr det godt med salt og peber og tilsæt kulør til det får en dejlig brun farve. Jævn det med maizenajævner og lad det simre i nogle minutter mens du laver kartoffelmosen. Pisk det hele sammen med en el-pisker.

Koteletter i fad


(4 personer til 2 dage)

1 nakkefilet skåret til koteletter
eller
8-10 nakkekoteletter
2 spsk margarine
500 gram champignons i skiver
3 ds cocktailspølser (giv dem evt. et kryds i toppen)
2 ds hakkede tomater med krydderier
½ l madlavningsfløde
Salt, peber, grillkrydderi og paprika

Brun margarinen på 2 pander og kryder koteletterne godt. Brun dem hurtigt på den ene pande og læg dem i et ildfast fad. På den anden pande brunes champignongs. Krydr med peber og hæld halvdelen af fløden ved. Brun pølserne på panden hvor koteletterne var og tilsæt hakkede tomater og resten af fløden. Krydr med paprika og peber og lad det koge i 3-4 minutter. Hæld det hele over koteletterne og put dem i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.

Kog risene efter anvisning.

Kartoffelgratin med svampe


(4 personer)

25 gram smør
500 gram faste kartofler i tynde skiver
150 gram blandede svampe
1 spsk frisk hakket rosmarin
4 spsk frisk klippet purløg
2 fed presset hvidløg
2 dl piskefløde
Salt og peber

Smør et lavt gratinfad med smør. Kog kartoflerne i 10 minutter i kogende vand og hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Fordel en fjerdedel af kortoflerne i bunden af fadet. Kom en tredjedel af svampene over kartoflerne og drys lidt rosmarin, purløg og hvidløg over. Fortsær i samme rækkefølge, indtil alle indgredienserne er brugt op. Slut af med et lag kartofler. Hæld piskefløden over og krydr med salt og peber, Bag retten i 45 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn.

Mandelkartofler med fløde


Frisk pust til de traditionelle flødekartofler!

(4 personer)

600 gram uskrællede kartofler i skiver
1 spsk olie
1 rødløg i skiver
50 gram mandelsplitter
½ tsk gurkemeje
125 gram rucola
4 dl piskefløde
Salt og peber

Kog kartoflerne i 10 minutter i kogende vand. Høld vandet fra. Varm olie på en pande. Kom løg og hvidløg på og steg i 3-4 minutter under konstant omrøring. Kom mandler. gurkemeje og kortoffelskiver på og steg dem i 3 minutter under konstant omrøring. Rør rucolaen i til den bliver blød men stadig sprød. Fyld kartoffelblandingen i et lavt gratinfad og hæld piskefløden over. Krydr med salt og peber. Bag retten i 20 minutter ved 200 grader i forvarmet ovn eller til kartoflerne er møre.

Velegnet til grillet kød elle fisk.

Salat med hindbær og mandler


(2 personer)

75 gram mandler
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk æblecider eddike
1 tsk flydende honning
2 hjertesalater - skyllede og plukkede
1 potte brøndkarse - klippet
100 gram frisk hindbær
Salt og peber

Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i ca 7-10 minutter eller til de er sprøde. lad dem køle lidt af og hak dem groft. Bland olie, eddike og honning og vand dressingen med salat, brøndkarse og hindbør. Smag salaten til med salt og peber, og server straks med hakkede mandler på toppen.

Krydderstegt kylling


(4 personer)

3 tsk hakkede røde chili
3 fed hvidløg
2 tsk knuste peberkorn
2 tsk farin
2 spsk soyasauce
2 tsk stødt gurkemeje
1 spsk citronsaft
30 gram smør
1 kylling ca 1,6 kg.

Blend alle ingredienserne på nær smøret og fordel det på kyllingen med smørklumper ovenpå når den har ca ½ time tilbage i ovnen eller grillen.

Kyllingen kan steget som halve eller hel kylling.

Serveres til en god salat!

Marinade til kylling

3 tsk hakkede røde chili
3 fed hvidløg
2 tsk knuste peberkorn
2 tsk farin
2 spsk soyasauce
2 tsk stødt gurkemeje
1 spsk citronsaft
30 gram smør
1 kylling ca 1,6 kg.

Blend alle ingredienserne på nær smøret og fordel det på kyllingen med smørklumper ovenpå når den har ca ½ time tilbage i ovnen eller grillen.

Marinade til nakkefilet

Marinade:
1 lagerøl
2 spsk brun farin
2 løg i både
2 fed halve hvidløg
2 spsk revet ingefær (kan undlades)
ca 1400 gram hel nakkefilet

Eksempel på stegning af nakkefilet

Læg kødet i marinaden natten over i køleskabet og sørg for at vende kødet i ny og næ så det hele bliver dækket til engang imellem.

Kylling med ananas og cashewnødder


(4 personer)

2 spsk kokosmel
80 gram rå cashewnødder
2 spsk olie
1 løg i store stykker
4 fed hakket hvidløg
2 tsk hakket chili
400 gram kyllingekød i små stykker
½ hakket rød peberfrugt
½ hakket grøn peberfrugt
2 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
320 fram hakket frisk ananas
2 hakkede forårsløg

Serveres med r basmatiris.

Rist kokosmelet gyldent efterfulgt af cashewnødderne.

Kog risene efter anvisning. Varm olien i en wok og kom løg, hvidløg og chili i - lysteg det ved mellem varme i 2 minutter - tag det af wokken. skru op for varmen og tilsæt kyllingekødet sammen med peberfrugterne. Hæld løgblandingen tilbage i wokken, tilsæt østerssauce, fiskesauce, sukker og ananas og rør i det i 2 minuter. Drys med nødder og koksomel og server til de kogte ris.

Kylling i rød karrypasta


(4 personer)

1 spsk olie
1-2 spsk rød karrypasta
4 dl kokosmælk
2,5 dl vand
150 gram bønner (halveret)
1 rød peberfrugt
2 snittede forårsløg
2 fed hakket hvidløg
10 babymajs (halveret)
500 gram kylling i små stykker
4 skiver ananas i tern
1 dl kokosmel
2 spsk fiskesauce

Server med ris.

Kog ris efter anvisning. Tænd ovnen og rist kokosmelet til det er gyldent. Varm olien i en wok og steg forårsløg og karrypasta i et par minutter. Hæld kokosmælk og vand ved og lad det koge op. Tilsæt kyllingen og hvidløg og lad simre i 20 minutter. Tilsæt resten og lad stå i 4-5 minutter - server.

Kylling i grøn karry


(4 personer)

1 spsk olie
1 hakket løg
1-2 spsk grøn karrypasta
4 dl kokosmælk
1,25 dl vand
500 gram kylling skåret i små stykker
100 gram grønne bønner
6 kaffirblade (kan undlades)
1 spsk fiskesauce
1 spks citronsaft
2 tsk brun farin

Serveres med ris og pynt evt med korianderblade.

Varm olien i en wok og kom løg og karrypasta i et minut - rør godt. Hæld kokosmælk og vand ved og bring det i kog. Kom kylligenstykker og bønner i wokken og rør det sammen. Skru ned for varmen og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt fiskesauce, citronsaft og sukker og rør det sammen og server.

tirsdag den 20. april 2010

Gulerodskage


(lille bradepande)

300 g. farin
2 dl olie
4 æg
275 g. mel
2 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
1 tsk. Natron
2 tsk. Kanel
375 g. revet gulerod
1 tsk. Vaniliesukker

Farin og olie piskes sammen og æggene tilføjes. Tilsæt resten og bag den i smurt bradepande ved 175 grader i 45 min. Lad den køle!

Rør 200 g. flødeost, 2 spsk. Vand, 1 dl. Flormelis og 2 tsk. Citronsaft og hæld det over kagen!

Krabbe-kaviarrand


6 personer:

1 ds. Krabbekød
2 dl. Cremefraiche 38%
½ dl. Majonæse
½ dl. Kvark
1 spsk. Hakket dild
1 spsk. Hakket purløg
3 blade husblas
1 gl. rød kaviar
1 spsk. Cintronsaft.
Salt, peber og cayannepeber efter smag.

Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 min. Rør krabbekød, cremefraiche, majonæse og kvark sammen. Rør de hakkede krydderurter i og smag til med krydderierne. Knug husblasen og smelt det over et vandbad. Tilsæt citronsaften når det er smeltet og hæld det i krabbeblandingen. Tilsæt kaviaren og rør det godt sammen. Hæld blandingen i en randform og stil det på køl min. 2-3 timer.

Pynt med salat, citronskriver og rejer og server en urtedressing samt brød til.

Urtedressing:
2,5 dl. creme fraiche 18%
1 håndfuld dild og purløg
Salt og peber efter smag

Kødbolle-stroganoff


(4 personer)

Nr. 1
500 gram frisk spaghetti (anbefales, men skruer mm. kan sagtens bruges) 
750 gram hakket oksekød
2 fed hakket hvidløg
3 spsk mel
2 tsk paprika
2 spsk olie
50 gram smør
1 stort løg i tynde skiver
300 gram champignoner skåret i halve
1 dåse tomatpure
3 tsk. sød sennep
1,25 dl rødvin
1,25 dl oksebouillon
½ l. fløde
Salt og peber

Nr. 2 (favoritten her hjemme)
Tilføj følgende:
75 gram lyst brød
1 håndfuld hakket persille
1 tsk. basilikum
1 dl mælk
½ dl. revet parmesanost
1 svitset hakket løg + hvidløg ( bare til de er bløde, må ikke få farve.


Nr. 1: Ælt farsen med hvidløg, paprika, salt og peber og rul det til boller. Smelt halvdelen af smøret og rul bollerne i melet. Brun dem kort på panden og tag dem af. Sæt en gryde med vand over og kog pastaen al dente. Smelt det resterende smør og tilsæt olien og svits champignonerne. Tilsæt løgene og lad dem blive bløde. Rør tomatpure, sennep, vin og bouillon i. Lad det koge og tilsæt fløden efterfulgt af kødbollerne. Lad det simre i 5-10 minutter afhængig af hvor store kødbollerne er. Smag det til med krydderierne og server med den varme pasta.

Nr. 2:  Følg ovenstående vejledning, men put de tilføjede ingredienser i en blender. Det skal ikke være som pulver :) Rør det hele sammen og rul kugler på størrelse med en golfbold.

OBS: Målene er på slump, men man kan jo rette i opskriften som man ønsker. Lav en dobbelt portion, når man nu alligevel er igang og smid det så i fryseren. Rør det gerne sammen med håndmixer eller røremaskine. Har man tiden, kan man stille farsen på køl en halv times tid eller aftenen før.

Retten er så lækker, at man kan være bekendt at servere det til gæster

Grillet hel nakkefilet


(4 personer)
1400 gram hel nakkefilet

Marinade:
1 lagerøl
2 spsk brun farin
2 løg i både
2 fed halve hvidløg
2 spsk revet ingefær (kan undlades)


Nakkefilet er billig mad og smager skønt på grillen idet fedtet nærmest smelter og kødet bliver ekstra mørt. Læg kødet i marinaden natten over i køleskabet og sørg for at vende kødet i ny og næ så det hele bliver dækket til engang imellem.

Grilles ca 1 1/2 time ved 160 grader. Derefter 200 grader indtil den har en kernetemperatur på 70-72 grader! Lad den hvile en halv times tid.

Spis det med nye kartofler eller med en af de mange salater..

Tortellini i skrap sauce


(2 personer)

1 pk. 250 gram frisk tortellini
½ pk. 50 gram chorizopølse i tynde skiver
1 stort løg i terninger
1-2 fed hakket hvidløg
1 finthakket rød chili
1 lille rød peberfrugt i små terninger
½ spsk olie
2 tomater i små terninger
2 dl. madlavningsfløde
1-2 tsk. paprika
Salt og peber
Friskrevet parmesan

Kog tortellini efter anvisning. Lad dem dryppe af. Skær chorizo-skiverne i små stykker og forbered alle grønsagerne. Svits først pølse, løg og hvidløg i olien, til pølsen er sprød. Brug en dyp pande, så du er sikker på at al pastaen kan være der til sidst. Kom chili, peberfrugt og tomater ved og sted det i et par minutter. Hæld fløden på og kog det ind til tyk sauce. Smag til med paprika, salt og peber. Vend de kogte tortellinier i og varm det igennem.

Server med friskrevet parmasan over!

Pastasalat

(4 personer)

300 gram kogt pasta
10 cherry tomater
150 gram grønne bønner
125 gram feta
50 gram ristede pinjekerner
150 gram stegt baconterninger
6 spsk pesto (rød eller grøn)

Bland pastaen med pesto, halver tomaterne og skær fetaen i store tern og bland det i. Blancher bønnerne og afkøl dem uder koldt vand inden de vendes i pastaen. Pinjekerner og bacon tilføjes og der serveres.

Rød pastasalat

(6 personer)

500 g. pasta
1-2 presset hvidløg
1 glas rød pesto
1½-2 dl. Crème fraiche 18%
2 peber snack
1 pakke bacon
½ lille glas soltørrede tomater
Ristede pinjekerner efter smag

Kog pasta, og lad den blive kølig. Bland pesto med creme fraiche og hvidløg. Steg baconen og svits pinjekernerne. Skær peberfrugten i små stykker og bland det hele sammen.

Smager godt til grillet mad!

Tilføj lidt kylling i mindre stykker og du har en lækker frokost eller aftensmad!

Grøn pastasalat


(6 personer)

500 g. pasta
1-2 presset hvidløg
1 glas grøn pesto
1½-2 dl. Creme fraiche 18%
3 Finsnittede forårsløg
1 revet squash

Kog pasta og lad den blive kold. Bland pesto og creme fraiche med hvidløget. Bland det hele sammen.

Lækkert og nemt på en varm sommerdag til grillet mad.

Pastasalat med sommergrønsager

(4 personer)

150 g. kogt tørret pasta
125 g. snittede grønne asparges
125 g. friskbælgede ærter eller sukkerærter
1 rød peberfrugt i tern
2 hakkede forårsløg
100 g. frisk babysalat
125 g. halve cherrytomater
5-10 fintsnittede radiser

Dressing:
3 spsk. Jomfruolivenolie
1 spsk. Hvidvinseddike
1 spsk. Citronsaft
½ tsk. Tørret basilikum
¼ tsk. Tørret oregano
Salt og peber

Bland ingredienserne til dressingen og lad den hvile. Kog pastaen efter anvisning og skyld den med olie og koldt vand. Bland alle indgredienserne til salaten og tilsæt de kolde pastaer sammen med dressingen.

Velegnet til frokost med brød til!Lige som den kan spises til kylling, svin eller oksekød.

Guacamole


1 avocado
Saft fra ½ citron
1-2 fed hvidløg
1 dl. creme fraiche 9%
Salt, peber og lidt chilipulver efter smag

Blend det hele og server!

Nem humus med persille


(4 personer)

200 gram kikærter
Saft fra en halv citron
2 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
1 bundt persille
Olivenolie

Kikærterne udblødes i koldt vand natten over og vandet kasseres. Koges i rigeligt vand i en time. Blendes med ½ dl. af vandet sammen med øvrige ingredienser. Tilsæt olien lidt efter lidt og smag til med salt og peber. Kosistensen skal minde om en kagedej, da den stivner når den køles ned.

Lad den trække et par timer i køleskabet. Nydes til tortillechip, på brød eller brødstænger som appetizer!

Rød salsa

Stor portion

200 gram soltørrede tomater i olie
2-3 røde peberfrugter
3 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamica
75 gram pinjekerner
3 fed hvidløg
salt og peber

Skær peberfrugterne i halve og grill dem i ovnen til de begynder at blive sorte. Læg et vådt viskestykke over et par minutter og skab derefter skindet af. Put kødet i en blender sammen med alt det andet og hæld olie i lidt af gangen. Blend til en grov kosistens og smag til med salt og peber.

Godt til pasta, råstegte kartofter og grillet kød.

Opbevares koldt!

Stegte nudler med Kylling

(4 personer)

400 gram kyllingefilet i strimler
1 spsk olie
200 gram ægnudler
2 spsk soja
Salt
3 finthakkede fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
2 tsk. karry
2-3 spsk fiskesauce
1 finthakket løg
2 gullerødder i strimler
3-4 blegselleri i strimler
100 gram bønnespire

Svits kyllingen i olie i en wok og tilsæt soja. Tag kødet af varmen. Kog nudlerne efter anvisning på pakken og hæld dem til afdrypning i et dørslag derefter. Vend lidt olie i. Svits hvidløg, ingefær og karry i olie et par minutter. Tilsæt løg, gullerødder og selleri og steg endnu et par minutter. Kom nudlerne i og varm retten igennem, Kom fiskesauce i og smag til. Vend bønnespire i til slut inden servering.

Kylling med cashewnødder

(4 personer)

3 spsk olie
2 hakkede løg
6 små røde chili (hakket og uden kerner)
1 fed presset hvidløg
300 gram kylling skåret i stykker
1 spsk østersauce
1 spsk fiskesauce
½ spsk sukker
3 spsk vand
50 gram ristede usaltede cashewnødder

Svits chilierne i olie til de er stegte i en wok og fjerne dem. Svits hvidløget og løg og tilsæt kylling, øster- og fiskesauce samt sukker indtil kyllingen er gennemstegt. Skru ned for varmen og tilsæt vandet, lad det simre et par minutter. Når kyllingen er stegt igennem tilsættes nødderne.

Serveres med basmatiris.

Thai fried rice

(4 personer)

3 spsk. olie
3 hakkede løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk sukker
1 spsk tabasco
500 gram rejer, skinke eller kylling
3 æg
800 gram basmatiris (helst kolde)
2 spsk fiskesauce
1 rød hakket peberfrugt
50 gram grønne bønner

Svits løg og hvidløg i olien til de er gyldne i en wokgryde. Tilsæt sukker og efterfølgende kødet og rør rundt. Skub det til den ene side og slå æggene ud. Lad dem gennemstege og rør så det hele sammen. Tilsæt ris, rød peberfrugt og bønner skåret i små stykker. Smag til med tabesco og fiskesauce. Lad det ikke stege for længe for så klistre risene!

Hurtigt og lækkert!

Tomatdressing


½ kg. store tomater
2 forårsløg
2 fed hvidløg
1½ dl. creme fraiche 18%
Salt og peber

Giv tomaterne et lille snit og giv dem et opkog, så skinnet kan pilles af. Hak tomaterne fint og tilføj snittede forårsløg og presset hvidløg. Rør det i creme fraiche og smag til med salt og peber.

Lad den gerne stå og trække i et par timer i køleskabet.

Velegnet til salat eller som dip til grillede kartofler eller kød.

mandag den 19. april 2010

Bønnesalat med valnødder


(10-12 personer)

Ingredienser:
150 gram valnødder
6 tsk. honning
3-4 røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
3 fed finthakket hvidløg
3 spsk. balsamicoeddike
900 gram fine grønne bønner
2 syrlige æbler
Salt og peber

Sådan gør du:
Valnødderne ristes på en tør pande. Tilsæt 1 tsk. salt og honning og rør rundt. Køl dem af på bagepapir. Skær peberfrugterne i små tern og svits dem i olie på panden. Tilsæt hvidløg og sluk for varmen. Lad det stå et minut og tilsæt balsamicaeddiken. Damp bønner under låg med vand og salt i ca. 5 min. Skyl dem under koldt vand. Skær æblerne ud i tern og vend dem med peberfrugt og bønner i en skål. Inden servering hældes de ristede valnødder over blandingen.

Kartoffelsalat med kikærter, feta og oliven

(4-6 personer)

1 kg. Kartofler
1 ds kikærter
250 g cherrytomater (halve)
1 finthakket rødløg
50 g hakkede græske oliven
150 g fetaost (smuldret)

Dressing:
1 dl. Olivenolie
2 spsk. Citronsaft
2-3 ansjosfileter
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 spsk. Persille (hakket)
1 tsk. Frisk el tørret oregano

Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber og stil den på køl. Kog kartoflerne møre o letsaltet vand. Pil dem, skær dem i skiver eller både og vend dem sammen med halvdelen af dressingen, mens de stadig er varme. Hæld kikærterne på en sigte og vend dem sammen med de afkølede kartofler, tomater, rødløg og resten af dressingen. Anret i en skål og drys med oliven og fetaost.

Hvid bønnesalat med valnøddepesto


(4 personer)

Valnøddepesto:
150 g valnødder
1 fed hvidløg
2 dl. Bredbladet persille, plukket.
50 g parmesan
1 dl. Ekstrajumfruolivenolie
Salt

Endvidere:
5 dl. Kogte hvide bønner (svarer til ca. 2 dl. tørrede bønner)
200 g soltørrede tomater i olie
100 g rucola

Blend valnødder, hvidløg, persille og parmesan og tilsæt olien lidt at gangen. Smag til med salt. Vend bønnerne med pesto og soltørrede tomater. Anret med rucola og server.

Broccolisalat


(4-6 personer)

Ca. ½ broccoli i små buketter
1 stk. rødløg
1½ dl. Solsikkekerner
1 stk. æble
1 pakke baconterninger

Dressing: (Ca mål - smages til som man ønsker den)
1½ dl. Crème fraiche (Evt.Mirachel Whip light)
2 spsk. Rødvinseddike
2 spsk. Sukker


Hæld kogende vand over broccolien i et dørslag og koldt vand bagefter. Lad broccolien dryppe af. Hak rødløg fint og skær æblet ud i mindre tern. Bland broccoli løg og æble sammen med dressingen og stil på køl til det skal spises. Steg baconen sprød og stil til side. Rist solsikkekerne i fedtstoffet på panden og stil til side. Inden servering drysses der med kerner og bacon.

Rosiner kan tilsættes efter smag ved servering!

Man kan sagtens minimere kalorierne. Rist solsikkekerne på en tør pande og brug fx græsk yoghurt. Ønsker man mere æble eller løg, så tager man bare det.

Solsikkekernerne kan serveres i en skål for sig, hvis man ikke synes om dem, efter en dag i køleskabet (rester)

Mexikanske ris


(4 personer)
250 gram basmatiris
5 dl. vand + ½ hønsebouillonterning
3 små løg (kvarte)
1 fed hvidløg (delt)
1-2 røde chili
1-2 store røde peberfrugter

Salt og peber efter smag.

Sæt en gryde over med vand, bouillonterning, løg, peberfrugt, chili og hvidløg. Lad det nå kogepunkt og hæld det på en blender eller brug en stavblender. Smag til med salt og peber.

Lav det evt. i forvejen og stil det på køl til du skal koge risene.

Kog risene efter anvisning sammen med den krydrede bouillon. Tilsæt evt. lidt vand hvis risene mangler væske.

Fantastisk til tacoskaller eller grillet kød sammen med salat. Ønsker man er gøre dem mere krydrede kan man tilsætte flere chili.

Bulgursalat


4 personer:

4 dl. Bulgur.
1 agurk
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg (forårsløg kan bruges i stedet for)
Evt. bønner eller grønne sparges.
Hakket persille og purløg efter smag (god håndfuld)

Dressing:
Bland 1 dl olie, med 1 spsk citronsaft og 1 presset hvidløg, (evt en hakket rød chili og 1 spsk honning) og hæld det over inden servering.

TIP: Vedlæg evt en halv grønsagsbouillong i vandet når du koger bulguren - det giver lidt mere smag!


Kog bulgur efter anvisningen og lad dem blive kolde inden du tilsætter hakkede peberfrugt, løg og agurk (skær kernerne ud af) Tilsæt krydderurter og dressing og server !

Nemt og lækkert til de mange grillaftener! Også velegnet til buffet. Byt evt. grønsagerne ud med dem du kan lide - alt kan bruges.

Pastasalat med soltørrede tomater og spinat


(6 personer)

500 g. farfalle (sommerfugle) el. andet pasta
5 forårsløg
50 g. soltørrede tomater i olie (hakkede)
1 kg. Frisk spinat, stilkene fjernede og bladene skåret i strimler
50 g. ristede pinjekerner
1 dl. God olivenolie
1 spsk. Frisk oregano
1 Hakkede chili
2 fed knust hvidløg


Kog pastaen al dente og lad den køle i koldt vand, hvorefter det kommes i en stor skål. Rens forårsløgene og snit dem diagonalt, og bland dem i pastaen sammen med tomater, spinat, pinjekerner og oregano. Dressingen blandes af olie, chili, hvidløg, salt og peber i et lille glas med skruelåg, som rystes godt. Hæld dressingen over lige inde servering.

Lækkert til al slags kød.