fredag den 7. december 2012

Salat med and, blå ost og lun bacon-valnøddevinaigrette

( 4 personer)

400 g andekød i mindre stykker
100 g blandede salatblade
2 modne pærer i tynde skiver
100 g ristede og grofthakkede valnøddekerner
100 g blåskimmelost (efter eget ønske)

Vinaigrette:
2 spsk olivenolie
2 små skalotteløg
150 g bacon i tern
2 spsk brun farin
2 spsk balsamicoeddike
1 tsk dijonsennep
½ dl valnøddeolie
½ dl vindruekerneolie
1 spsk hvidvinseddike

Varm olien op og steg skalotteløgene i 2-3 minutter (de må ikke blive brune) Kom bacon på panden og steg til de er sprøde. Tilsæt farin og tag af varmen. Bland balsamicoeddike og dijonsennep i. Rør til sidste de to olier og hvidvinseddike i. Hold vinaigretten lun.

Lun andekødet i stanniol i ovnen ved 75 grader i ca 15-20 minutter.

Fordel den vaskede og tørre salat på et stort fad. Fordel pærerskiver og valnødder over salaten. Smuldr osten over. Fordel kødet og dryp til sidst med den lune vinaigrette.

Flæskestegssandwich af rester

(4 personer)

Er du træt af resterne i julen så gør et forsøg med denne opskrift.- det smager himmelsk!

Marinade:
2,5 dl meget stærk kaffe
2 spks hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
160 g farin
½ tsk salt
6 kviste frisk timian
½ tsk friskkværnet pebet

8 skiver flæskesteg (skær sværen fra)

Fyld:
8 skefulde rødkål
1-2 håndfulde tranebær
Evt lidt sukker eller ribsgele
4 bløde durumboller
2 syrlige æbler i tynde skiver
Dijonnaise

Bland alle ingredienserne til marianden (bland det evt i melryster, så det rystes sammen) Lad flæskestegen ligge i marinaden i nogle timer. Hæld marinaden i en gryde og kog det ind, til ca 1 dl. (næsten sirupagtig)

Pak skiverne af flæskesteg ind i stanniol og varm dem i ovnen ca 30 minutter ved 175 grader. Er kødet meget magert og uden fedtkant, kan du med fordel varme skiverne i marinaden mens du koger det ind.Varm dem i stedet på en pande ved middel varme til marinaden hænger godt fast på skiverne.

Samtidig rister du sværen i en ovngrill, så de bliver sprøde igen.

Varm rødkålen i en gryde og vend tranebær i til de begynder at briste. Smag til med evt sukker eller ribsgele. Lun bollerne og smør dem med djonnaise, og læg flæskesteg, rødkål, skiver af æble samt svær i.