fredag den 7. december 2012

Salat med and, blå ost og lun bacon-valnøddevinaigrette

( 4 personer)

400 g andekød i mindre stykker
100 g blandede salatblade
2 modne pærer i tynde skiver
100 g ristede og grofthakkede valnøddekerner
100 g blåskimmelost (efter eget ønske)

Vinaigrette:
2 spsk olivenolie
2 små skalotteløg
150 g bacon i tern
2 spsk brun farin
2 spsk balsamicoeddike
1 tsk dijonsennep
½ dl valnøddeolie
½ dl vindruekerneolie
1 spsk hvidvinseddike

Varm olien op og steg skalotteløgene i 2-3 minutter (de må ikke blive brune) Kom bacon på panden og steg til de er sprøde. Tilsæt farin og tag af varmen. Bland balsamicoeddike og dijonsennep i. Rør til sidste de to olier og hvidvinseddike i. Hold vinaigretten lun.

Lun andekødet i stanniol i ovnen ved 75 grader i ca 15-20 minutter.

Fordel den vaskede og tørre salat på et stort fad. Fordel pærerskiver og valnødder over salaten. Smuldr osten over. Fordel kødet og dryp til sidst med den lune vinaigrette.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar