onsdag den 5. december 2018

Chokoladebomber – småkager



Ingredienser (ca. 50 stk.) 
2 dl usødet kakaopulver
3,5 dl sukker
1 dl olie
4 æg
2 tsk. vaniljeekstrakt
5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt

Desuden:
1-2 dl. flormelis til at rulle kuglerne i.

Fremgangsmåde:
  1. I en røremaskine (eller alm. skål og el-mikser) blandes kakaopulver, sukker og olie til en blank og grynet masse.
  2. Tilsæt æg et ad gangen og rør godt imellem hvert æg. 
  3. Tilsæt vaniljeekstrakt og rør massen godt igennem.
  4. I en skål blandes mel, bagepulver og salt. Vend det i kakaomassen og rør til dejen har samlet sig. Lad endelig vær med at røre for meget - det skal bare lige samle sig.
  5. Tril dejen til kugler med ca. 1,5-2 cm. i diameter - hvis dejen er for blød og fedtet, så stil den på køl i 30 minutter til 1 time, så går det lidt lettere. 
  6. Rul kuglerne i flormelis og sæt dem på en bagepapirsklædt bageplade.
  7. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader alm. varme i 10-12 minutter. 
  8. Lad småkagerne køle af 1-2 minutter på bagepladen før de overføres til en rist. 
  9. Småkagene skal være helt afkølet før de kommes i lufttætte beholdere.