fredag den 27. august 2010

Baileys-is

(6-8 personer)

100 gram mælkechokolade
6 æggeblommer
75 gram flormelis
½ liter piskefløde
2 dl baileys

Pynt:
2 dl piskefløde pisket til skum og 50 gram revet mørl chokolade og friske jordbær

Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk æggeblommer og flormelis skummende. Pisk fløden til skum. Rør lidt af æggemassen i chokoladen. Bland resten af æggemassen i og vend flødeskummet i. Tilsæt bailyes og kom isen i en 18-22 cm springform foret med plastfilm. Frys isen mindst 6 timer.

Tag isen op 20 minutter før den skal nydes og pynt den inden servering

Butterdejstærte

(4 personer)

1 rulle butterdej

Fyld:
2 porre snittet fint
1 hakket løg
blomkåls-eller broccolibuketter
125-150 gram kogt skinke i terninger
2 æg
11/2 dl creme fraiche
2 dl fløde
1 dl revet ost
Salt og peber

Svits løg og porre i lidt smør eller olie på en pande. Bland med forkogte blomkåls -eller broccolibuketter. Rul den optørede butterdej ud og beklæd en smurt tærteform. Forbag bunden ved 225 grader i 10 minutter. Kom grønsagsfyldet i sammen med skinketerninger. Pisk æg, creme fraiche og fløde sammen og bland med osten. Krydr med salt og peber. Kom det over fyldet og bag tærten i 25-30 minutter endnu ved 200 grader.

Pizza med hytteost, skinke og hvidløg

(4 portioner)

Færdigkøbt pizzadej eller

Grundopskrift på dej:
25 gram
gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 tsk olivenolie
500 gram pizzamel

Fyld:
250 gram hytteost
2 dl creme fraiche 2%
2 spsk mel
2 spsk olie
Salt og peber
Presset hvidløg efter smag
2 dl cherrytomater i små både
250 gram skinke(hamburgerryg skåret i strimler
1 store porre i skiver

Lav dejen og opvarm ovnen til 225 grader eller efter anvisning. Bland ingredienserne til fyldet - tilsæt skinke og porre som det sidste - bred fyldet ud over bundet og bag pizzaen i ovnen til den er lyserbrun og grønssagerne møre. (15-20 minutter)

Tartelettter med skinke, gorganzola og æbler

(8-10 tarteletter)
400 gram kogt skinke i store tern
150 gram gorganzola (plukket)
2 æbler i små både og strimler
50 gram smør
50 gram mel
3 dl mælk
1 dl fløde
Salt og peber

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælk og fløde og kog det igennem. Smag til med salt og peber og rør derefter osten ud i saucen. (den må gerne klumpe lidt) Tilsæt skinken og varmd et igennem. Tilsæt æblerne til sidst, da de kun skal være lune

Omelet med skinke og kartofler

(4 persoenr)

1 tsk majsstivelse fx maizena
1 dl madlavningsfløde 18%
1 dl vand
6 æg (str. L / XL)
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
25 g smør
400 g kogte, skrællede kartofler i tern
2 finthakkede, små zittauerløg (ca. 2 dl)
250 g kogt skinke i tern

Pynt
frisk, klippet purløg

Tilbehør
240 g groft rugbrød

Rør majsstivelse sammen med fløde og vand. Pisk æg, salt og peber i. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kartofler og løg ved jævn varme i 3 min. Tilsæt skinketern og steg dem med i 2 min. Hæld de sammenpiskede æg over kartoflerne, og skub i begyndelsen forsigtigt i æggeblandingen. Steg æggekagen ved svag varme i ca. 25 min. og pynt den med purløg.

fredag den 20. august 2010

Bradepandekage med kokos

(9-12 personer)

100 gram mørk chokolade
125 gram smør
5 æg
250 gram sukker
75 gram mel
50 gram kakao
1 tsk bagepulver
1½ dl mælk
50 gram kokos

Pynt (kan undlades)

2 dl piskefløde pisket til flødeskum
12 flotte jordbær i halve
12 frisk mynteblade

Smelt chokoladen og smør over vandbad. Pisk æg og sukker i ca 10 minutter med håndmikser. Tilføj mel, kakao og bagepulver og pisk på lav kraft. Rør den smeltede chololade i efterfulgt at mælk og kokos. Hæld dejen i en bradepande ca 25x33 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i forvarmet ovn i ca 40 minutter ved 175 grader.

Lad kagen køle af inden pynten puttet på!

Skrubbe med dressing af hakkede krydderurter

(4 personer)

4 hele skrubber
½ bdt persille
½ bdt purløg
½ bk basilikum
½ bdt koriander
6 spsk olivenolie
3 spsk rødvinseddike
6 små nye kartofler pr person
Smør til stegning
Salt og peber
Rens og skyl skrubberne. Skyl og hak krydderurterne. Bland olie og eddike til en dressgin og vend krydderurterne i. Skyl g vask kartoflerne godt og kog dem møre i saltet vand - ca 12 minutter. Steg skrubberne i rigeligt smør på en pande. Drys med salt og peber. Anret på tallerkner og server omgående.

Kylling i bulgursalat

(2 personer)

275 gram kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie
1 tsk karry

Bulgursalat:
1 dl bulgur
1-2 peberfrugter i strimler
1 rødløg I tynde både
½ agurk uden kerner og i tynde skiver
150 gram cherrytomater i halve
1 tsk olie
25 gram babyspinat eller minisalat
Salt og peber
Mynte, persille og dild

Kog bulgur efter anvisningen. Krydr kyllingen med salt og peber. Varm olien på en pande og tilsæt karry. Læg kødet på og brun ca 5 minutter på hver side. Tag kødet af panden og kasser fedtstoffet. Bland bulguren med de snittede gønsager, olie og spinat. Smag til med salt og peber. Pynt med mynte, persille og dild og læg kyllingestykkerne ved.

torsdag den 12. august 2010

Sennepskoteletter i fad

(4 -6 personer)

8 fadkoteletter
Salt og peber
2 store rødløg i ringe
½ kg gulerødder i skrå skiver
100 gram babyspinat
Olie
ca. ½ dl dijonsennep
1/4 l piskefløde
1 dl bouillon
Timiankviste

Tilbehør: Ris

Kog risene efter anvisning. Opvar ovnen til 175 grader. Krydr koteletterne med salt og peber og lad dem trække lidt. Skyl spinaten og dup den tør. Steg løg og gulerødder i olie på en pande til de får lidt farve og er knap møre. Tilsæt 1 spsk sennep, fløde pg bouillon og lad det koge op. Vend spinaten i panden og krydr med salt og peber. Kom det hele i et ovnfast fad. Brun koteletterne i olie ved god varme i ca ½ minut på hver side. Smør resten af sennepen på koteletterne i et tynd lag og læg dem fadet oven på grønsagerne. Fordel timiankvistene henover og sæt fadet i ovnen i ca 12-15 minutter - eller til kødet er mørt!

Pasta med spinat og skinke

(2 personer)
80 gram lufttørret skinke
250 gram frisk spinat
250 gram frisk pasta
150 gram hvidløgsost
Salt pg peber

Tilbehør: Et godt brød

Skær skinken i strimler. Pluk spinaten fri af stilke og skyl bladene grundigt. Sæt en gryde vand over til at koge pastaen i. Tilsæt 1 tsk salt og kog pastaen efter anvisning. Vend den afsryppede spinat i pastaen, når den er færdigkogt. Hæld hurtigt pasta og spinat i et dørslag, men gem ca 1 dl kogevand. Sæt den varme gryde tilbage på komfuret og rør hvidløgsosten til sovsekonsistens med list pastavand. Vend pasta, spinat og skinke i go smag til med salt og peber.

Kyllingelasagne

(4-6 personer)

900 gram hakket kyllingekød
600 gram helbladet spinat
Salt g peber
Stødt muskatnød
1 stort finthakket løg
2 spsk olie
2 hakkede fed hvisløg
140 gram tomatkoncentrat
2 dl hønsebouillon
1 dåse hakket tomater
2 tsk herbes de provence
10-15 lasagneplader
350 gram revet mozzarellaost

Tilbehør: En let salat eller råkost

Pres spinaten fri for væde (hvis de er fra frost), krydr med salt, peber og muskatnød og gem den til senere. Steg løget klart i olie i en gryde. Lad kødet stege med. Tilsæt hvidløg, tomatkoncentrat, bouillon, hakkede tomater, salt, peber og herbes de provence. Lad det småsnurre i 20 minutter og smag til med mere krydderi. Læg skiftevis lasagneplader, kødsauce, revet ost og spinat i e smurt ovnfast fad. Afslut med mozzerallaost. Sæt fadet i forvarmet ovn i 35 minutter ved 200 grader.

Fish and Chips

(4 personer)

500 gram skrubbefileter
ca. 100 gram rasp
½ dl klippet dild
Salt pg peber
1 sammenpisket æg
Olie til stegning

Remulade:
500 gram blomkålsbuketter
3 dl mayonaise let
4 spsk kapers
1 dl klippet dild
2 tsk karry
1 spsk dijonsennep
1 spsk taffelsennep
Citronsaft
Salt og peber

Chips:
1 kg karofler i både
2 spsk olie
1 tsk paprika
Salt
Opvarm ovnen til 210 grader. Vend kartoflerne i en platicpose med olie, paprika og salt. Bred dem ud på en bageplade og bag dem i ovnen i ca 25 minutter.
Remulade: Blend kålen sammen med amyonaise, kapers, dild, karry og de 2 slags sennep til en næsten glat remulade. Smag til med citronsaft, salt pg peber.
Fisk: Bland rasp med dild, salt og peber. Del evt. fileterne i mindre stykker ing vend dem færst i æg efterfulgt af rasp. Steg dem i olie ved middelstærk varme i ca 3 minutter på hver side.