mandag den 27. september 2010

Kyllingeburritos

(4 personer)

600 g kyllinge inderfilet
1 spsk olie
2 rødløg (finthakket)
2 peberfrugter (fintsnittet)
250 g majskerner
250 g hytteost
1 tsk stødt spidskommen
8 tortillas
2-4 dl tacosauce (eller salsa)
Salt og peber

Tilbehør: cremefraiche og evt. kogte ris
eller en god salat

Tænd ovnen på 200 grader (eller grillen). Del inderfileterne i halve på langs, krydr dem med salt og peber og brun dem på en pande/grill med olie. Bland grønsagerne og hytteost i en skål og krydr med spidskommen, salt og peber. Fordél halvdelen af grønsagsblandingen på de 8 tortillas. Læg kyllingen og resten af grønsagsblandingen ovenpå og rul tortillaerne stramt. Læg dem i et smurt( olie og salsa), ovnfast fad og hæld tacosauce over. Drys med ost og sæt fadet i ovnen (eller på grillen) 20-25 min. Dryp med cremefraiche og servér evt. med kogte ris

fredag den 24. september 2010

Nem æblekage

(8 personer)
2 æg
250 gram sukker
250 gram mel (erstat 2 spsk med havregryn)
2 tsk bagepulver
3 dl fløde (evt ylette)

500 gram renset æbler
1 spsk sukker
½ tsk kanel
1 spsk smeltet margarine

Æg og sukker piskes sammen. Mel og bagepulver sigtes i skiftevis med fløden. Dejen hældes i en smurt springform. Æblerne skrælles, skæres i både og lægge tilfældigt på - drys med sukker og kanel drysses ovenpå. Den smeltede margarine dryppes over.

Bages ved 175 grader C alm. ovn i 60-70 minutter.

Serveres varm m/creme fraiche eller flødeskum
TIPS: portionen kan med fordel fordeles i 2 springforme!

fredag den 17. september 2010

Thai-burger og grøn salat

(4 personer)

500 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk. rasp
3 cm skrællet, finthakket ingefærrod
2 finthakkede fed hvidløg
3 spsk. hakket rød chili
1 spsk. fiskesauce
Olie til stegning

2 avokadoer
Citronsaft
Godt italiensk brød eller burgerboller
Icebergsalat
Tomater
8 skiver bacon

Dressing:
2 fes hvidløg
Lidt olie


Fars: Bland grundigt det hakkede kød med de øvrige ingredienser. Form det til fire store, flade bøffer, der brunes ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Steg herefter bøfferne færdige for middelstærk varme i 6-7 min. på hver side.
Brød og fyld: Fjern skræl og sten fra avocadoerne og mos kødet. Smag til med citronsaft og salt. Rist brødskiverne let. Gnid dem med halve fed hvidløg. Dryp derefter lidt olie over. Fordel icebergsalat og tomatskiver på den nederste brødskive, læg dernæst en bøf på, så lidt avocadomos, endnu en brødskive, igen lidt avocadomos og ét stykke ristet bacon.
Salat: Kom ingredienserne i en skål. Rør salatdressingen sammen og vend den med salaten lige inden servering.

Kogt hamburgerryg med aspargessauce

(4 personer)

500 g hamburgerryg
2 dl aspargesvand
2 dl letmælk
1 hønsebouillon-terning
1 spsk. maizenamel
100 g aspargessnitter
Salt og peber

Tilbehør Kartofler med persilledrys, Gulerødder, Haricots verts, Blomkål og Grov sennep

Dæk hamburgerryggen med koldt vand og kog den ved svag varme under låg i ca. 25 min. Sluk for varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i ca. 30 min.
Aspargessauce: Rør aspargesvand, letmælk, bouillonterning og maizenamel sammen i en gryde og lad langsomt saucen koge op under omrøring. Lad den herefter koge i 2-3 min. og spæd evt. med mere vand. Tilsæt aspargessnitterne og smag saucen til med salt og peber.






torsdag den 9. september 2010

Hakkebøf med ostebagte grønsager og bulgursalat

(4 personer)

600 g hakket oksekød
4 tsk olie
4 tsk smør
salt og friskkværnet peber

Lun bulgursalat:
4 dl bulgur
2 bundt bredbladet persille (hakket)
2 røde snackpeber (eller rød peberfrugt, tern)
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
4 fed hvidløg (knust)

Ostebagte grønsager:
4 nye løg (halve)
1 spidskål (skåret i 4 stykker med stok)
50 g ost (revet)

Form to hakkebøffer (1,5 cm tykke). Varm en pande godt op med olie og smør. Brun bøfferne 1 min. på hver side og krydr med salt og peber. Skru ned og steg bøfferne ca. 6 min. på den ene side. Vend bøfferne og steg dem ca. 6 min på den anden side (i alt ca. 14 min.).
Lun bulgursalat: Bring 3 dl vand i kog og tilsæt bulgur. Lad det koge 10 min. og derefter trække 15 min. under låg. Bland med persille, rød peber og en dressing af olie, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og peber.
Ostebagte grønsager: Kog halve løg og stykker af spidskål ca. 5 min. i letsaltet vand, så de stadig har bid. Lad grønsagerne dryppe af og læg dem på et stykke sølvpapir på en bageplade. Drys med revet ost. Sæt bagepladen med grønsagerne under en varm gril i ovnen et par min. Servér de ostebagte grønsager til hakkebøffen med lun bulgursalat.
Tips: Laver du en ekstra portion bulgursalat til næ-ste dag, er det lækker at tilsætte ekstra grønsager som f.eks. agurk.
//

Hurtig pasta & laks

(4 personer)

325 g penne
125 g sukkerærter
100 g ricotta
1 udkernet, finthakket rød chilisalt
Friskkværnet peber
50 g rucola
300 g varmrøget laks
lime

Tilbehør:flutes

Kog pastaen efter anvisningen på pakningen, kog sukkerærterne med de sidste minutter og afdryp pasta og ærter. Rør ricotta med chili, salt og peber, vend blandingen med pasta og ærter, rucola og den varmrøgede laks plukket i lidt store flager. Servér straks med lime og brød.

Flødelegeret aspargessuppe

(4 personer)

Hvis aspargessuppen serveres som forret, er der nok til 4 personer. Hvis den serveres som hovedret, kan 2 personer blive mætte af denne mængde.

1 Dåse Aspargessnitter (ca. 425 g)
30 Gram Smør
3 Spiseskeer Hvedemel
3/4 Liter Hønsebouillon (terning+vand) eller fra en kogt høne
2 Deciliter Piskefløde
3/4 Teskeer Groft salt og hvid peber
Evt. kødboller og flutes

Hæld aspargessnitterne til afdrypning. Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter terning og vand. Læd suppen koge igennem 5 min. Hæld piskefløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Kom aspargessnitterne i til sidst.

Wraps med krydret kylling


(4 personer.)

300 g kyllingestrimler af filet eller kød fra en kogt kylling
4 spsk. tikka sovseblanding (kan købes færdig i supermarkeder)
½ agurk i skiver eller stave
½ iceberg i strimler
4 forårsløg i skiver
8 wraps el. orientalskebrød
Tilbehør: Tzatziki

Vend kyllingestrimlerne i sovseblandingen og sæt dem i ovnen ved 200° i 10 min. Ordn alle grønsagerne Vend salaten sammen med kyllingen, fold det i de lunede brød og server med tzatziki.

fredag den 3. september 2010

Minitærter med jordbær

(4 personer)

250 gram jordbær i halve
75 gram marcipan
75 gram flormelis
2 æggeblommer
150 gram mascarpone
100 gram yogurt 10%
2 spsk citronsaft
1 spsk revet citronskal
1 pakke shokoladeskåle (fås bla. i Føtex)

Riv marcipanen. Rør flormelis og æggeblommer sammen. Bæand det med mascapone, yogurt og marcipan. Smag til med citronsaft og citronskal. Sæt cremen på køl. Lige før servering fordeles cremen i små chokoladeskåle og der pyntes med jordbær

Koteletter med champignonssovs og rosmarinkartofler

(4 personer)
4 rødløg skåret i kvarte
1 kg små kartofter
2 spsk olie
4 kviste rosmarin
1 tsk salt
½ tsk peber
4 koteletter
Salt og peber
2 spsk smør
500 gram champignons i skiver
3 dl fløde
Vend de vaskede kartofler med løgene i et ildfast fad med olie, salt og peber, samt knækkede rosmarinkviste. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter.
Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem i smørret ca 1 minut på hver side ved høj varme. (afhænger af tykkelsen) Yag dem af og rist champignonerne et par minutter. Rør fløden i og læg koteletterne ned i sovsen. Skru ned til middel varme og lad det småsimre i yderligere 6-8 minutter, til koteletterne er netop gennemstegte. Server med en let salat

Rød sauce

(4 personer)

Velegnet til kalkun, svin og kylling, pasta og ris

1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 spsk olie
1½ dl rødvin
3 dl hønsebouillon
1 tsk maizenamel
50 gram smør
Salt og peber

Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt vin og bouillon og lad det simre i 5 minutter. Jævn den lidt med maizenamel rørt ud i lidt vand. Pisk koldt smør i og smag til med salt og peber.

Musaka

(4 personer)

1 kg hakket oksekød
600 gram kartofler i skiver
1 aubergine i 3 cm tykke skiver
1 courgette i 3 cm tykke skiver
1 stort løg i tern
2 spsk olie
1 tsk muskatnød
Salt og peber

Fyld:
½ liter mornay sauce eller mild ostesauce
4 tomater
150 gram revet ost
Opvarm ovnen til 180 grader. Kog kartoflerne netop møre i ca 5 minutter. . Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg.
Kom aubergine og courgetterne i en skål. Strø med salt og tryk det lidt ind i grønsagerne og lad dem trække i 10 minutter. Hæld herefter væden fra. Svits løget i den varm olie og tilsæt kødet. Steg det igennem og krydr med muskat, salt og peber.
Hæld et tyndt lag mornaysauce i bunden af et stort ovnfast fad. Dernæst skiftevis kød, kartofler, grønsager og mornaysayce. Afslut med saucen, tomatskiver og revet ost. Sæt fadet midt i ovnen i ca 30 minutter.

Kylling i karry med ris

(4 personer)

1 kylling
1 liter vand
2 gulerødder i grove skiver
1 porre i grove skiver
1 spsk salt
5 hele peberkorn
1 spsk karry
1 spsk smør
60 gram mel

Tilbehør: Ris og kogte grønsager

Kog kyllingen i vandet sammen med porre, gulerødder, salt og peber i en time til den er mør. Tog kyllinge op, sigt suppen og pil kødet af skroget. Svits karryen i smørret og rør melet i. Tilsæt 5 dl suppe lidt efter lidt under omrøring. Lad saucen koge igennem i 5 minutter og smag til med salt og peber. Kom kødet i saucen og varm det igennem. Server til de kogte ris og grønsager

Dildsauce

(4 personer)
En god sauce til fx. fisk:

200 gram flødeost
2 dl mælk
1 spsk fiskesennep
1 spsk hakket dild
Salt og peber

Rør flødeost og mælk sammen i en gryde og lad det koge op. Tilsæt sennep, didl, salt og peber og smag saucen til.

Stegt rødspætte med dildsauce

(4 Personer)

1 kg skrællet kartofler

4 flåede rødspætter
2 dl rugmel
4 spsk hakket dild
2 tsk salt
2 knsp peber
Smør til stegning

200 gram flødeost
2 dl mælk
1 spsk fiskesennep
1 spsk hakket dild
Salt og peber

Kog kartoflerne møre i ca 20 mintter. Bland melet med dild, salt og peber og vend rødspætterne heri. Steg dem i smør på en varm pande i ca 5 minutter på hver side.

Sauce: Rør flødeost og mælk sammen i en gryde og lad det koge op. Tilsæt sennep, didl, salt og peber og smag saucen til. Server med en god råkost.