torsdag den 9. september 2010

Hakkebøf med ostebagte grønsager og bulgursalat

(4 personer)

600 g hakket oksekød
4 tsk olie
4 tsk smør
salt og friskkværnet peber

Lun bulgursalat:
4 dl bulgur
2 bundt bredbladet persille (hakket)
2 røde snackpeber (eller rød peberfrugt, tern)
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
4 fed hvidløg (knust)

Ostebagte grønsager:
4 nye løg (halve)
1 spidskål (skåret i 4 stykker med stok)
50 g ost (revet)

Form to hakkebøffer (1,5 cm tykke). Varm en pande godt op med olie og smør. Brun bøfferne 1 min. på hver side og krydr med salt og peber. Skru ned og steg bøfferne ca. 6 min. på den ene side. Vend bøfferne og steg dem ca. 6 min på den anden side (i alt ca. 14 min.).
Lun bulgursalat: Bring 3 dl vand i kog og tilsæt bulgur. Lad det koge 10 min. og derefter trække 15 min. under låg. Bland med persille, rød peber og en dressing af olie, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og peber.
Ostebagte grønsager: Kog halve løg og stykker af spidskål ca. 5 min. i letsaltet vand, så de stadig har bid. Lad grønsagerne dryppe af og læg dem på et stykke sølvpapir på en bageplade. Drys med revet ost. Sæt bagepladen med grønsagerne under en varm gril i ovnen et par min. Servér de ostebagte grønsager til hakkebøffen med lun bulgursalat.
Tips: Laver du en ekstra portion bulgursalat til næ-ste dag, er det lækker at tilsætte ekstra grønsager som f.eks. agurk.
//

Ingen kommentarer:

Send en kommentar