fredag den 3. september 2010

Musaka

(4 personer)

1 kg hakket oksekød
600 gram kartofler i skiver
1 aubergine i 3 cm tykke skiver
1 courgette i 3 cm tykke skiver
1 stort løg i tern
2 spsk olie
1 tsk muskatnød
Salt og peber

Fyld:
½ liter mornay sauce eller mild ostesauce
4 tomater
150 gram revet ost
Opvarm ovnen til 180 grader. Kog kartoflerne netop møre i ca 5 minutter. . Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg.
Kom aubergine og courgetterne i en skål. Strø med salt og tryk det lidt ind i grønsagerne og lad dem trække i 10 minutter. Hæld herefter væden fra. Svits løget i den varm olie og tilsæt kødet. Steg det igennem og krydr med muskat, salt og peber.
Hæld et tyndt lag mornaysauce i bunden af et stort ovnfast fad. Dernæst skiftevis kød, kartofler, grønsager og mornaysayce. Afslut med saucen, tomatskiver og revet ost. Sæt fadet midt i ovnen i ca 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar