fredag den 23. juli 2010

Ønsker alle en god sommerferie - vi ses igen til august :)

fredag den 16. juli 2010

Rejesalat med peberrod

(2 personer)

150 gram rejer
2 stilke blegselleri fintsnittet
1 rød peberfrugt fintsnittet
Salatblade

Dressing:
2 spsk mayonaise
2 spsk fromage frais
1 tsk dijonsennep
1-2 tsk fint revet peberrod

Tilbehør:
Brød

Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend rejer og grønsager heri og anret på salatblade. Server med ristet brød.

Spaghetti med kødboller


(4 personer)

500 gram hakket svindekød
1 tsk salt
1 dl hvedemel
1 æg
1 tsk timian
½ tsk peber
½ dl revet parmesan
2-3 spsk olie

Endvidere:
½ kilo tomater
1 potte basilikum
1 tsk salt
½ tsk sukker
1/4 liter madlavningsfløde
Lidt peber

ca. 350 gram spaghetti

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Rør kødet sammen med alle ingredienserne og lad farsen trække i køleskabet en kort stund. Form derpå farsen til små kødboller med en ske eller hænderne. Brun hurtigt bollerne i lidt olie ved god varme. Skær tomaterne i kvarte og tilsæt dem sammen med basilikumblade, salt, sukker og fløde. Lad det simre i ca 10 minutter til kødet er gennemstegt. Krydr med lidt peber, vend rettenmed den afdryppede spaghetti og drys med parmesan.

Burger af svinekød og rødkålssalat

(2 personer)

300 gram hakket svinekød
Smør til stegning
Salt og peber

2 burgerboller
2 spsk dijonnaise

Rødkålssalat:
200 gram fintsnittet rødkål
½ tsk salt
½ fintsnittet rødløg
15 gram smør
1 æble i tern
2 spsk rødvinseddike
2 spsk rørsukker
2 spsk soltørrede tranebær
Peber

Vend rødkålen sammen med salt og lad den trække en times tid- Svits rødløg blødt i smør. Tilsæt æble og steg videre et par minutter. Tilsæt rødkål, vineddike, rørsukker og tranebær og kog igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og hæld salaten i en skål til afkøling. Ælt kødet sammen med salt og peber og form 2 bøffer. Steg dem på en varm pande med lidt smør ca 5 minutter på hver side. Smør de letristede boller med dijonnaise og fyld dem med salatblade, bøffer og rødkålssalat.

søndag den 11. juli 2010

Svamperisotto

(4 personer)

45 gram tørrede svampe
1,4 liter kogende grønsagsbuillon
2 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 store fed hvidløg
250 gram brunde ris (korte)
100 ml tør hvidvin
400 gram babyspinatblade i finde strimler
30 gram smør
55 gram revet parmesan
Salt og peber

Kom svampene i en lille ildfast skål, hæld kogende buillon over og sæt til side i 20 minutter. Beklæd en sigte med musselin, anbring den over en kasserolle og si svampene, så væsken løber ned i kasserollen. Sæt svampene til side ig vamr kasserollens indhold op ved svag varme til det simre.

Varm olien op på en stor stegepande ved middel vamre. Kom løg på panden og steg i 3 minutter, efterfulgt af hvidløg. Lad dem blive blødt. Tilsæt ris og rør rundt. Hæld vinen over og lad det boble til det meste væske er fordampet. Tilsæt en grydeskefuld af dem simrene buillon og rør igen til det er opsuget. Forsæt med at tilsætte buillon lidt ad gangen til risene er møre. Kom svampene i. Rør spinat i og lad retten passe sig selv et par minutter til bladene er blevet bløde. Tilsæt smør og rør og efterfølgene osten. Smag til med salt og peber efter behov.

Linseburger med tzatziki

(2 personer)

300 gram kogte linser
1 fintsnittet løg
1 fintsnittet hvidløg
1 spsk olie
2 skiver lyst brød uden skorpe
1 tsk spidskommen
½ rsk stødt chili
Salt og peber

2 burgerboller og salat

Tzatziki:
½ liter yogurt natural (drænet)
½ agurk
125 gram cherrytomater i halve
1 fed presset hvidløg
Salt og peber

Svits løg og hvidløg bløde i olie og kom dem i en blender sammen med de afdryppede linser og brød. Kør det til en mos og tilsæt krydderier. Smag til med salt og peber og form massen til 2 bøffer som steges i olie i ca 3-5 minutter på hver side.

Hæld yogurten i en skål. Flæd agurken og skrab kernerne ud. Snit den i skiver og vend dem i skålen. Rør det hele sammen med tomater, hvidløg og peber og anret burgerne.

Sojabagt laks med nudler

(4 personer)

500-600 gram laksefilet
1½ dl sojasauce
1 tsk majsstivelse
1 spsk revet citronsakl
250 gram nudler
½ bundt spæde gulerødder
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
2 spsk olie

Tilbehør: Sød chilisauce

Del laken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Rør sayasauce og majsstivelse sammen og hæld det over fisken. Strø derefter citronskal over. Bag fisken midt i ovnen ved 160 grader i ca 15-20 minutter.

Læg nudlerne i en skål, tilsæt salt og hæld kogende vand over, så de netop er dækket. Lad dem trække i 5-7 minutterm til de netop er møre. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.

Skær gulerødderne i 1 cm tykke stykker. Del aspargesene i 3. rens forårsløgene og snit dem i 2 cm tykke stykker. Opvarm en wok med lidt olie. Steg gulerødderne heri et par minutter. Tilsæt forårsløgene og steg 1 minut, efterfulgt af aspargesene og lad dem stege ½ minut. Vend nudlerne i og server til den færdige laks.

Pizzadej og tomatsauce

(2-4 pizzaer)

Grundopskrift på dej:
25 gram gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 tsk olivenolie
500 gram pizzamel

Udrør gæren i lunkent vand og rør salt og olie i. Tilføj det meste af melet og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve ca 3 timer eller i køleksabet tildækket 8-10 timer. Del dejen i det antal pizzaer til vil have (ca ½ cm tyk.)

TIPS: Erstat noget af melet med evt 200 gram fuldkornsmel eller grahamsmel og tilsæt 1/4 dl ekstra vand. Så får du en grovere og sundere pizzadej, der mætter mere.

Grundopskrift på tomatsauce:
1 lille hakket løg
1 gulerod i meget små tern
1 stilk selleri i meget små tern
2 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
3/4 tsk salt
peber
1 dåse flåede, hakkede tomater

Kog alle ingredienserne til tomatsaucen sammen i ca 10 minutter. Blend den med en stavblender.

Pizza med champignons, artiskokker og parmesan

(2-4 pizzaer)

1 Portion pizzadej eller færdigdej
1 portions tomatsauce eller færdigkøbt

Fyld:
250 gram champignons i skiver
1 spsk olivenolie
1 glas grillede artiskokker i olie
½ courgette skåret i tynde skiver
200 gram revet parmasan
1 spsk finthakket rosmarin
2 tsk oregano

Svits champignonerne gylde i olie. Fordel tomatsauce på pizzabundene. Kom champignoner og artiskokker i mindre stykker samt courgetteskiver over. Fordel osten ovenpå. Drys med rosmarin og oregano. Bag pizzaerne i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter.

torsdag den 1. juli 2010

Nem is med cookies

(6 personer)

150 gram cookies med chokolade
1 liter vanilieis

Knus kagerne groft og vend dem i en blød vanilieis - anret i små portionsglas/skål. Du kan enten fryse isen igen, hvis den først skal serveres senere, eller du kan spise den med det sammen.

TIPS: Har du en rest af en chokoloadekage eller brownies kan den med fordel blandes i vanilieis!

Roastbeef og sommergrønt

(4-6 personer)

ca. 1 kg roastbeef
Salt og peber
2 spsk olie

Salat:
100 gram babyspinat
1 agurk
300 gram grønne ærter
100 gram god fetaost
Groft salt

Sennepssauce:
1/4 l. cremefraiche 38%
4 spsk ravigotte sennepsdressing
Sukker
Salt

Tilbehør: Råstegte kartofler

Opvarm ovnen til 220 grader. Dup roastbeefen tør og krydr med salt og peber. Brun den hurtigt på alle sider i olien på en pande og steg den derefter i ovnfast fad midt i ovnen i 15 minutter pe. 500 gram. Lad stegen hvile i 10 minutter inden den skæres for.

Salat: Skyl babyspinaten grundigt og dup den tør. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær derpå agurken i grove stykker. Bland alle indredienserne i en skål, dryp olie over og krydr med salt.

Sennepssauce: Rør cremefraiche og ravigottedressing sammen og smag til med lidt sukker og salt.

Grillet roastbeef: Pensel roastbeefen med olie og krydr den med tørret timian, salt og peber. Brun roastbeefen over den direkte varme i ca 2-3 minutter på hver side. Herefter flyttes den over inddirekte varme hvor den steges færdig. Lad stegen stå i 10 minutter inden den skæres for.

Æggekage med sommergrønt

( 2 personer)

1 hakket løg
½ spsk olie
1 peberfrugt i tern
250 gram kogte kartofler i tern
150 gram spinat
4 æg
2 dl mælk
3 spsk mel
Salt og peber

Spis 2 tomater med purløg til!

Steg løgene bløde og blanke på en pande med lidt olie. Tilsæt peberfrugt og steg under omrøring i 5 minutter. Tilsæt kartofler og varm igennem. Pisk æg, mælk og mel sammen og krydr med salt og peber. Vend spinaten på panden og hæld æggemassen over. Bag æggekagen ved middelvarme i ca 15 minutter. Server evt brød til.

Kylling med honning, chili og glasnudler

(2 personer)

2 portioner glasnudler
2 kyllingebryst
1 spsk olie
3 forårsløg
1-2 gulerødder
1 lille rødløg
½ hakket chili
1 tsk revet ingefær
2 spsk soya
1 tsk honning
1-2 spsk eddike

Tilbered nudlerne efter anvisning på posen. Skær kødet i strimler og svits dem let i olie i en wok. Skær alle grønsagerne i mindre stykker og kom dem i sammen med 3-4 dl vand. Kog i ca 2-3 minutter. Smag til med chili, ingefær, soya, eddike, honning og salt og peber og rør nudlerne i. Server straks.

Kyllingepaella med ærter, tomater og peberfrugt

(2 personer)

1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 tsk olivenolie
½ gram safran
3½ dl hønsebouillon
1 kvist frisk rosmarin
250 gram kyllingebryst i strimler
1 peberfrugt i strimler
100 gram cherrytomater i halve
120 gram risottoris
100 gram ærter
3 tsk citronsaft
lidt hakket persille

Varm olien og sauter løg og hvidløg. Rør safran sammen med bouillon og hæld det over løgene sammen med rosmarin. Vend kylling og peberfrugt i bouillonen og lad simre 2-3 minutter. Tilsæt risene og lad det hele få et opkog under omrøring. Krydr med salt og peber. Lad retten simre i ca 20 minutter. Tilsæt evt mere væske. Vend tomatern og ærter i paellaen og smag til med citronsaft, salt og peber. Drys med hakket persille og server straks.