fredag den 30. september 2011

Diverse frosting/glasur/topping

Vaniliefrosting:
150 g smør
250 g florsukker
1 tsk vanilieekstrakt
2 spsk varmt vand
(Evt farve og aroma)

Det hele piskes sammen i nogle minutter.

Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt usaltet smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70% eller (75 g hvid chokolade)

50 g smeltet mørk chokolade 70% eller (75 g hvid chokolade)
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

ELLER

250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
Ca. 2 spsk mælk

Bland flormelis og kakao, og smuldr smørret i blandingen.
Pisk først ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.

Hvide og mørke cremede toppeOdense Hvid Chokolade
Odense Mørk Chokolade
Piskefløde

Hak 100 g chokolade og hæld det i en gryde med 1 dl piskefløde. Varm det forsigtigt op under konstant omrøring indtil chokoladen er smeltet. Hæld det over i en skål og pisk blandingen med en håndmikser i ca. 10 minutter eller indtil det er blankt og cremet. Chokoladeblandingen fyldes i en sprøjtepose og kagerne pyntes.
Dekorér fantasifuldt med nødder, sukkerkugler og revet chokolade.

Nougat topping200 g flormelis1 spsk. kakao75 g Blød Nougat50 g blødt smørCa. 2 spsk. mælk
Bland flormelis og kakao og smuldr nougat samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen .Pisk til det er let og luftigt, mindst 5 min.

Vamilietopping:
3½ dl piskefløde
4 spsk sigtet flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt

Evt. 300g små jordbær

Vask og halver jordbærrene.Pisk fløde, flormelis og vanilje til det danner små toppe. Fordel skummet på kagerne og arranger jordbærrene med snitsiden opad.

Hvid chokoladetopping:

1½ dl cremefraiche
3 spsk melis
200 g hakket hvid chokolade

Opvarm forsigtig det hele i en skål over vandbad. Rør til det er jævnt og køl af, dæk til og lad glasuren stivne indtil den kan sættes på kagerne i spiralform.
 

Chokomuffins med tofarvet chokoladefrosting

(12 stk)

100 g me
l20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%


ELLER

60 g blødt smør
1 tsk natron
180 g sukker
1½ tsk vanilie
¼ l kærnemælk
2 spsk kakao
200 g mel
100 g. hk chokolade


Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.Put papirsforme i en muffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.

Luksus chokoladekage med blåbærcreme

Tænd ovnen på 160 grader. En 26 cm rund springform beklædes med bagepapir

Mud Cake
3 æg
420 g sukker
95 ml kærnemælk
6 tsk. olie
140 ml vand
40 gram kakao
1 tsk. bagepulver
220 gram mel
1/4 tsk. natron
4 tsk. pulverkaffe
190 gram chokolade
190 gram smør

Smør, kaffe, vand og chokolade smeltes i en gryde. Æggene lægges i kogt vand i ti minutter, derefter slås de ud i sukkeret og piskes til en luftig masse.
Tilsæt de sammenpiskede æg, olie og mælk og chokolade-massen og rør godt rundt med en stor ske til det hele er godt rørt sammen.
Si mel, kakao, natron og bagepulver i dejen og vend det godt sammen.Blandingen hældes over i den smurte form og bages ved 160 grader i 1 time og 15 minutter. De første 10 minutter med ovndøren på klem. Hvis din form ikke er særlig høj er det en god ide at forhøje den med bagepapir.

Kagen bliver ekstra god ved at stå i køleskabet et par dage eller frosset ned, så sætter den sig rigtig. Sørg for at pakke den godt ind så den ikke tager smag af andet mad i køleskabet!

Blåbær sylt:
200 g. blåbær
100 g. sukker
½ stk. citron (saften fra)
½ stk. vaniljestang (eller 2 spsk vaniliesukker)

Hvid creme:
½ l. piskefløde
4 bl. husblas
150 g. hvid chokolade
+ alt blåbær sylt

Blåbær sylt:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen. Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender. Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag…

Hvid creme:
Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål. Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte.Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.

Kagen pyntes og stilles på køl et par timer inden servering. Drys evt lidt kakao over ved servering.

TIPS: Blåbærerne kan erstattes af hvilken som helst slags frugt, men pas på med sukkeret hvis det fx er jordbær - smag dig frem.