mandag den 22. februar 2016

Belgiske vafler

10-12 stk.

1 dl. yoghurt naturel
1 1/4 dl. mælk
25 g. gær
350 g. mel
3 æg
5 g. salt
2 tsk. vaniliepulver eller ½ vaniliestang
125 g. smeltet smør
75 g. brun farin
125 g. sukkerknalder (bankes i mindre stykker uden det bliver til pulver)

Lun yoghurt og mælk og hæld det i en skål sammen med gæren. Tilføj mel, æg, salt og vaniliepulver. Rør det let sammen med en gaffel. Lad dejen hæve på køl til dagen efter 30 min ved stuetemperatur. Smelt smørret og lad det blive fingervarmt inden det hældes i skålen. Rør igen med en gaffel. Dejen er tung og kan føles "forkert", når man tilsætter smørret. Tilsæt brun farin og sukkerknalder når smørret næsten er rørt helt ud. Rør den let sammen, så man stadig kan se strukturen.

Tænd for vaffeljernet og lad det blive max varmt. Spray "pladerne" med lidt bageolie eller lign. Det kan undlades, da der er smør i dejen. Sæt ca 2 spsk. med dej på hver plade og lad dem bage i et par minutter. De skal ikke blive mørke, men tages af når de er lyse og ser bagte ud. De vil føles bløde, MEN de bliver "hårde", så snart de køles. Læg dem på en rist, så de kan komme af med dampen. Spis dem med det samme med is og chokoladesauce eller frys dem ned, når de er helt kolde. De kan varmes på en brødrister.