onsdag den 7. september 2016

LYNHURTIG pastaret med spinat og kylling

4 personer

I pk bacon skåret i mindre stykker
3 kyllingebryst i mindre stykker
250 g. frisk babyspinat (den store pose i supermarkederne)
250-300 g. blandede halverede cherrytomater
3-6 pressede hvidløg
4 dl. fløde
1 dl revet parmesan
1 dl. revet gouda (kan undlades og i stedet bruge lidt mere parmesan)
500 g. pasta
Krydderi: Peber, røget paprika, all round, chili og salt

Kog pastaen efter anvisning. Retten laves lynhurtigt og ved høj varme, så gå ikke fra det. Brug en god pande med høj kant: Steg baconen, hæld noget af fedtet af og steg kyllingen med krydderierne. Tilføj hvidløg i de mængder man kan lide, spinaten og tomaterne og lad det "falde sammen" - tager ca 1 minut. Hæld fløde og ost i, kog op og smag det til med krydderier - tager max 2 minutter. Hæld den kogte pasta i, varm igennem og server retten med revet parmesan, lidt persille og godt brød.

TIP: Hvis man har en sjat hvidvin, kan det anbefales at tilføje 1 dl INDEN fløden.

2. udgave: Erstat spinaten med et helt broccoli i mindre stykker, champignons og undlad tomaterne. Steg champignons i tern sammen med kyllingen eller på en pande for sig. Den rå broccoli tilføjes sammen med champignons (hvis de er stegt på en anden pande) og opskriften følges for det resterende.

søndag den 4. september 2016

Chili-marmelade med bid i.

Har man endnu ikke prøvet dette, så er det vist på tide. Det smager så godt – med bid. sødme og en god efterbrænder, og det passer forrygende til flere ting, end man lige går og tror. Det kan spises til koldt kød, i sandwich og ost - Brie er SÅ lækkert.


- 500 g rød peberfrugt
- 300 g chilier efter eget valg.
- 1 kg sukker
- 3 dl æbleeddike
 - Rød Melatin (se vejledningen på posen)

Rens peberfrugter og chilier (HUSK handsker). Hak peberfrugter og chili groft i en minihakker og hæld dem i en gryde sammen med sukker og eddike. Bring det i kog og lad det simre i 10 min. Tag det af varmen og blend det med fx en stavblender. Bring det i kog igen og lad det simre yderligere 10-20 min. Smag på det, måske skal det have lidt mere sukker. Husk også at smagen forstærkes jo længere tid den står. Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede glas.

Opbevar glassene koldt og mørkt og brug dem evt som værtindegave :)  

lørdag den 3. september 2016

Spinat -frokostboller

Hvor mange der bliver afhænger af hvad man laver af dejen.
Jeg fik i dag 4 runde og 3 aflange sandwich og 7 alm runde boller.

250 g. frisk spinat (den store pose i supermarkeder - ser ud af meget)
75 g. gær
1 tsk salt
3 tsk honning/sirup
3 dl mælk
3 dl yoghurt naturel (kærnemælk el anden slags yoghurt med fx banan og pærer kan også bruges)
4 dl FINT fuldkornshvedemel
2 dl durum mel
Ca 4-6 dl hvedemel tips 00

Mælk til pensling

Rør yoghurt og gær sammen. Blend spinaten sammen med lidt mælk, over flere gange, i en minihakker og hæld det i gærblandingen. Tilføj det resterende, men tilbagehold noget af melet. Det er meget forskelligt hvor meget mel der skal bruges, da spinat også indeholder væde. Dejen skal være klistret og hænge fast på hænderne, men heller ikke så klistret at bollerne "flyder ud" under hævningen. Lad den hæve en halv times tid eller længere. Gnid hænderne i olie og drys lidt mel på bordet. Form dejen til boller eller hvad man nu synes. Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. Og lad dem hæve under et viskestykke i en halv til hel time. Pensl med lidt mælk og bag dem i forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 min.