onsdag den 25. marts 2020

Koldhævede boller



Disse boller kan koldhæve i køleskabet natten over eller stå på køkkenbordet i 10-12 timer. I dejen kan der tilføjes, revet squash eller gulerødder, kerner, spinat, rosiner.... ja, kun fantasien sætter grænser. Andre melsorter kan ligeledes bruges, bare husk at jo tungere melsort man bruger jo mindre luftige bliver de. Tilføjer man squash eller gulerødder, skal der bruges lidt mere mel, da disse afgiver væde. Bollerne minder lidt om ciabattaboller.

6-8 stk.

5 gram gær
6 dl lunken vand
3 tsk salt
1 tsk honning eller sirup
12 dl manitoba hvedemel eller alm hvedemel

Rør gær og vand sammen med en gaffel. Tilsæt resten og rør fortsat med en gaffel. Dejen er lind, men det skal den være. Stil den til hævning natten over eller på køkkenbordet. I køleskabet kan den holde sig i flere dage, så man kan nøjes med at bage det antal man har lyst til :)

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft). Lad bagepladen være i oven. Når pladen er varm tages den ud og dejen fordeles på pladen med 2 spiseskeer. Sæt i ovnen og lad bage i cirka 12-18 minutter.



Blomkål i ovn

Et blomkål skrumper en del, så man kan snildt lave 2 som tilbehør til kød, kartofler og salat.

3-4 personer

1 blomkål
8-1 fed hvidløg
1 rødløg i tynde både
Lidt frisk timian eller rosmarin (kan undlades)
Salt og peber
1 par spsk olie
2 spsk revet parmesan
 
Forvarm ovnen til 175-195 grader. Skær blomkålen på et mandolinjern eller skær det i skiver. Læg dem i et ildfast fast sammen med løg og hvidløg, hæld olien over og krydr med salt og peber. 

Ind i ovnen i alt mellem 20-40 min afhængig af om du er til grønsager med bid i eller gennemstegte/kogte. Drys med parmesan og sæt fadet tilbage i ovnen i ca 10 minutter.