fredag den 30. september 2011

Diverse frosting/glasur/topping

Vaniliefrosting:
150 g smør
250 g florsukker
1 tsk vanilieekstrakt
2 spsk varmt vand
(Evt farve og aroma)

Det hele piskes sammen i nogle minutter.

Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt usaltet smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70% eller (75 g hvid chokolade)

50 g smeltet mørk chokolade 70% eller (75 g hvid chokolade)
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

ELLER

250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
Ca. 2 spsk mælk

Bland flormelis og kakao, og smuldr smørret i blandingen.
Pisk først ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.

Hvide og mørke cremede toppeOdense Hvid Chokolade
Odense Mørk Chokolade
Piskefløde

Hak 100 g chokolade og hæld det i en gryde med 1 dl piskefløde. Varm det forsigtigt op under konstant omrøring indtil chokoladen er smeltet. Hæld det over i en skål og pisk blandingen med en håndmikser i ca. 10 minutter eller indtil det er blankt og cremet. Chokoladeblandingen fyldes i en sprøjtepose og kagerne pyntes.
Dekorér fantasifuldt med nødder, sukkerkugler og revet chokolade.

Nougat topping200 g flormelis1 spsk. kakao75 g Blød Nougat50 g blødt smørCa. 2 spsk. mælk
Bland flormelis og kakao og smuldr nougat samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen .Pisk til det er let og luftigt, mindst 5 min.

Vamilietopping:
3½ dl piskefløde
4 spsk sigtet flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt

Evt. 300g små jordbær

Vask og halver jordbærrene.Pisk fløde, flormelis og vanilje til det danner små toppe. Fordel skummet på kagerne og arranger jordbærrene med snitsiden opad.

Hvid chokoladetopping:

1½ dl cremefraiche
3 spsk melis
200 g hakket hvid chokolade

Opvarm forsigtig det hele i en skål over vandbad. Rør til det er jævnt og køl af, dæk til og lad glasuren stivne indtil den kan sættes på kagerne i spiralform.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar