tirsdag den 4. oktober 2011

Bananmuffins med chokoladefrosting


(12 stk)

3 bananer
150 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
50 g smør
200 g hvedemel

Skræl bananer og mos dem i en skål. Rør sukker, vaniljesukker sammen med mosen. Tilsæt det smeltede, afsvalede smør. Bland mel med bagepulver og rør det i dejen sammen med ægget.

Fordel dejen i muffinsforme eller papirsforme. Bruges papirsforme anbefales det at bruge 2 papirsforme til en, således modvirker du at dejen flyder over.

Bag bananmuffins ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle i formene.
Sigt flormelis over ved servering.


Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt usaltet smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70% eller (75 g hvid chokolade)

Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar