tirsdag den 4. oktober 2011

Rabarbermuffins

(10-12 stk)

Råsyltede rabarber:
100 g. skyllede fintskåret rabarber
50 g. flormelis

200 g. sukker
200 g. blødgjort smør
½ stk. Polynesisk vanilje stang
6 stk. æg, stuetemperede
150 g. hvedemel
30 g. finthakkede mandler
evt. neutral olie til at smøre formene med!!
+ de råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber:De ordnede rabarber stykker blandes med flormelissen og trækker 1 times tid.

Dej:Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen på bordet med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.Vaniljesukker, sukker og blødgjort smør piskes luftigt med en håndmikser, æggene piskes med et ad gangen.
De råsyltede rabarber passeres gennem en sigte. 2 spiseskefulde af melet drysses over de drænede rabarberstykker og vendes rundt. De melede rabarber og de finthakkede mandler kommes i dejen. Passér det sidste mel gennem en sigte, ned i dejen. Vend det hele forsigtigt rundt.
10 - 12 stk. metal (eller alu.) muffins forme smøres jævnt. Ilæg papirs muffins kapsler heri.Dejen fordeles således af papirs kapslerne er fyldt helt op, men ikke overfyldes…Bages ved 185 grader til de giver efter ved let tryk - ca. 15 - 18 minutter og afkøles let.

Disse blev pyntet med 2-farvet vaniliefrosting.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar