tirsdag den 4. oktober 2011

Citronmousse med hvid chokolade


6 portioner

150 g hvid chokolade
¼ liter Piskefløde 38%
1 pasteuriseret helt æg
3 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk fintrevet citronskal
100 g Kvark fromage blanc 1%

½ dl mandelflager
200 g hindbær

Tilberedningstid: 60+ min

Lad chokoladen smelte i en skål over vandbad. Pisk fløden til et let skum. Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal og -saft ved kraftig piskning. Vend kvarken heri og til sidst flødeskummet. Hæld desserten i 6 små portionsglas (a ca. 1½ dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Kom imens mandelflagerne i en kold, tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3½ min. - eller til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.

Ved serveringen: Fordel mandelflager, evt lidt flødeskum og hindbær på chokolade og citronmousserne og server straks.

Man kan sagtens fordoble opskriften, da man godt kan spise mere end den lille anretning :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar