tirsdag den 4. oktober 2011

Luksus chokolademuffins med hvid chokoladefrosting (som blev farvet).

Chokolade cupcakes
(12 stk)

100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

ELLER

60 g blødt smør
1 tsk natron
180 g sukker
1½ tsk vanilie
¼ l kærnemælk
2 spsk kakao
200 g mel
100 g. hk chokolade

Forvarm ovnen til 170 grader.Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.


Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt usaltet smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
75 g hvid chokolade

Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar