tirsdag den 4. oktober 2011

Vanilie cupcake

(18 stk)

225g usaltet smør
225g sukker
4 æg
225g mel
2½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljeekstrakt

Alle ingredienser piskes sammen - til en glat ensartet masse - med enten el-pisker eller rørermaskine.
Dejen fordeles i 18 papirsforme og bage ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Til dagens topping har jeg brugt:
1/2 L Piskefløde
200 gram Mørk chokolade,

Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over den hakkede chokolade. Lad det stå ca. 5 min til chokoladen er smeltet. Rør i fløden til det emulgere til en ensartet masse. Tildæk skålen med husholdningsfilm, så det går ned ad siderne i skålen og rører overfladen. Dette gøres for at undgå kondens, som ødelægger ganachen. Dæk den ikke til med et låg. Stilles på køl til næste dag.Chokoladen vil stivne og falde til bunds i skålen, når den har været i køleskabet. Det er derfor vigtigt, at man starter på lav hastighed, når man starter med at piske ganachen op og bruger risene til at løsne chokoladen stille og roligt. Når du kan mærke/se at al chokolade fra bunden /overfladen er væk kan du øge hastigheden. Ganachen er færdig, når den har en let og lækker cremet konsistens, der minder om mayonnaise. Men vær opmærksom på, at det går stærkt og hvis ganachen bliver overpisket skiller den og den er sjældent til at redde.

Dette er basisopskrifter på CupCakes og kan tilsætte et utal af smagsgivere. Chokolade, frugt, nødder, essenser - mulighederne er uendelige.
Men lige meget hvad så er der ikke noget bedere end en nybagt, stadig lun, vanijlecupcake med "sprød" skorpe. MUMS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar