søndag den 11. juli 2010

Svamperisotto

(4 personer)

45 gram tørrede svampe
1,4 liter kogende grønsagsbuillon
2 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 store fed hvidløg
250 gram brunde ris (korte)
100 ml tør hvidvin
400 gram babyspinatblade i finde strimler
30 gram smør
55 gram revet parmesan
Salt og peber

Kom svampene i en lille ildfast skål, hæld kogende buillon over og sæt til side i 20 minutter. Beklæd en sigte med musselin, anbring den over en kasserolle og si svampene, så væsken løber ned i kasserollen. Sæt svampene til side ig vamr kasserollens indhold op ved svag varme til det simre.

Varm olien op på en stor stegepande ved middel vamre. Kom løg på panden og steg i 3 minutter, efterfulgt af hvidløg. Lad dem blive blødt. Tilsæt ris og rør rundt. Hæld vinen over og lad det boble til det meste væske er fordampet. Tilsæt en grydeskefuld af dem simrene buillon og rør igen til det er opsuget. Forsæt med at tilsætte buillon lidt ad gangen til risene er møre. Kom svampene i. Rør spinat i og lad retten passe sig selv et par minutter til bladene er blevet bløde. Tilsæt smør og rør og efterfølgene osten. Smag til med salt og peber efter behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar