søndag den 11. juli 2010

Pizzadej og tomatsauce

(2-4 pizzaer)

Grundopskrift på dej:
25 gram gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 tsk olivenolie
500 gram pizzamel

Udrør gæren i lunkent vand og rør salt og olie i. Tilføj det meste af melet og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve ca 3 timer eller i køleksabet tildækket 8-10 timer. Del dejen i det antal pizzaer til vil have (ca ½ cm tyk.)

TIPS: Erstat noget af melet med evt 200 gram fuldkornsmel eller grahamsmel og tilsæt 1/4 dl ekstra vand. Så får du en grovere og sundere pizzadej, der mætter mere.

Grundopskrift på tomatsauce:
1 lille hakket løg
1 gulerod i meget små tern
1 stilk selleri i meget små tern
2 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
3/4 tsk salt
peber
1 dåse flåede, hakkede tomater

Kog alle ingredienserne til tomatsaucen sammen i ca 10 minutter. Blend den med en stavblender.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar