onsdag den 21. april 2010

Kartoffelgratin med svampe


(4 personer)

25 gram smør
500 gram faste kartofler i tynde skiver
150 gram blandede svampe
1 spsk frisk hakket rosmarin
4 spsk frisk klippet purløg
2 fed presset hvidløg
2 dl piskefløde
Salt og peber

Smør et lavt gratinfad med smør. Kog kartoflerne i 10 minutter i kogende vand og hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Fordel en fjerdedel af kortoflerne i bunden af fadet. Kom en tredjedel af svampene over kartoflerne og drys lidt rosmarin, purløg og hvidløg over. Fortsær i samme rækkefølge, indtil alle indgredienserne er brugt op. Slut af med et lag kartofler. Hæld piskefløden over og krydr med salt og peber, Bag retten i 45 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar