fredag den 7. maj 2010

Ungarsk kødgryde


(4 personer (2 dage))

400 (800 gram) gram skært kød i terninger
2 (4 spsk) spsk margarine
2 (4 spsk)spsk paprika
1½ (3 dl)dl vand
1 (2 dl)dl øl
2 (4 spsk)spsk tomatpure
1 (2)laurbærblad
½ (1)grønsagsbouillonterning
3 (6)fed hakket hvidløg
4-7 (8-14)chalotteløg
2 (4)pastnaker i store terninger
2 (4)gulerødder i bjælker
1/4 (½ liter)liter fløde
Maizenajævner (eller mel og hvad rystet sammen)
Salt og peber

Tilbehør: Kartoffelmos eller ris

Brun kødet i smør lidt af gangen på en stegepanden. Krydr godt med salt og peber. Læg kødet i en gryde efterhånden. Kom ydereligere en klat smør på panden og tilsæt paprika og rør rundt med et piskeris. Kog panden af med vandet og hæld skyen over kødet. Tilføj øl, tomatpure, hvidløg, bouillonterning og så meget vand at det dækker kødet. Lad det småkoge under låg til kødet er næsten mørt i ca 20 minutter. Sauter chalotteløg, gulerødder og pastinak i smør på panden uden det tager farve. Lad grønsagerne koge med i gryden de sidste 10 minutter. Der skal stadig være bid i dem. Skum evt. gryden af. Jævn den og smag til med salt, sukker og peber og evt mere tomatpure samt fløden. Der kan også tilføjes lidt madkulør.

1 kommentar: