fredag den 14. maj 2010

Rabarbertærte




Kompot:
400 rabarber
100 gram sukker
Evt. lidt kartoffelmel
50 gram valnøddekerner

Dej:
150 gram kodt smør i tern
250 gram hvedemel
2 æggeblommer
125 grams ukker
1-2 spsk koldt vand

Makronmasse:
2 æggehvider
100 gram knuste makroner

Tilbehør:
Creme fraiche 18%

Kom rabarber i mindre stykker i en gryde sammen med sukkeret. Kog dem møre under låg i ca 8 minutter. Jævn evt. med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Vend valnødderne i og lad kompotten afkøle.
Smuldr smør og mel sammen, så der fremkommer store brødkrummer. Tilsæt æggeblommer, sukker og vand og saml dejen. Lad den hvile i køleskabet i en times tid. Lav makronmassen af stiftpiskede æggehvider, vendt med knudt makroner. Rul 2/3 af dejen tyndt ud og læg den i et smurt tærtefad. Fordel kompotten i et jævnt lag over dejen og læg makronmassen ovenpå. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler, der lægges over tærten i et flætværk. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar