torsdag den 20. maj 2010

Løgtærte


(8 personer)

Dej:
100 gram blødt smør
175 gram mel
½ dl vand

Fyld:
500 gram løg i ringe
50 gram smør
2 fed presset hvidløg
2 kviste frisk timian ( eller ½ tsk tørret)
1 spsk hvidvinseddike
1/4 liter piskefløde
3 æg
Salt og peber

Smuldr smør og mel sammen, saml dejen med vand og lad den hvile i køleskabet i ca 30 minutter. Rul dejen ud og bekld en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel og tryk siderne godt til kanterne. Bag tærten ved 200 grader i ca 15 minutter.
Steg løgringene klare i smør til de er møre uden de får farve. Tilsæt hvidløg, timian, eddige og salt og peber efter smag. Pisk fløden sammen med æggene. Bland det sammen med løgenen og fordel fykdet i den bage tærtebund. Bag tæreten i ca 30 minutter ved 175 grader, til fyldet er stivnet.Server den lun og evt med bøndkarse som pynt.

Lækker til buffet eller en salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar