mandag den 17. maj 2010

Cheesecake med rabarber-jordbærkompot


(10 personer)

Denne cheesecake er ikke slankende, men er mere fedtfattig end mange andre. Lækker til pinsebuffet eller som dessert!

150 gram rugbrød
75 gram brun farin
1 dl. havregryn
1 spks fyldende fedtstof
1 tsk stødt kanel
300 gram flødeost light
100 gram formage frais
2 æg
100 gram formelis
Reven skal af 1 usprøjtet citron

Rabarber-jordbærkompot:
300 gram rabarber
200 gram jordbær
50 gram sukker

Blend rugbrødet og bland det i en skål med farin, havregryn, fedtstof og kanel. Tryk brødblandingen ud i bunden af en lille springform og bag bunden i 10 minutter i ovnen ved 180 grader. Pisk flødeosten sammen med fromage frais, æg, flormelis og ctronskal og hæld cremen oven på den forbagte bund. Bag kagen i 35 mintter ved 180 grader.

Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem ved svag varme i en gryde med låg i ca. 5 minutter. Bland sukker og jordbær sammen med rabarberne, sluk for varmen og lad kompotten køle af. Lad kagen blive kold og server den med kompotten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar