mandag den 3. maj 2010

Oldemors sirupskage


(Bradepande ca 20 x 30 cm)

200 gram lys sirup
200 gram farin
120 gram smør
2 æg
500 gram mel
2 tsk natron
2 tsk kanel
½ tsk nellike
½ tsk ingefær
1 dl kærnemælk
1 dl fløde
Reven skal af en citron

Abrikosmarmelade og 150 gram mørk chokolade

Tænd ovnen!

Smelt sirup, farin og smør og lad det svale. Rør æggene i et af gangen. Bland melet med natron, kanel, nellike og ingefær. Rør melblandingen i skiftevis med kærnemælk og fløde. Tilsæt reven citronskal. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i 40-50 minutter.
Flæk kagen når den er kold og læg den sammen med marmeladen. Smelt chokoladen og overtræk kagen med det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar