torsdag den 18. november 2010

Ristede tigerrejer i cremet suppe

(4 personer)

350-400 gram tigerrejer
Saften af en citron
2 hakkede fed hvidløg
Salt og peber
Olie
Suppe:
3/4 kg kartofler
1/3 rodselleri
1 liter hønsebouillon
1 tsk timian
1/4 liter madlavningsfløde
Salt og peber
Klippet dild ved servering
Tilbehør:
Groft brød
Pil rejerne fjern den sorte streg i ryggen. Læg dem i e skål og dryp citronsaften over. Vend dem med hvidløg og krydr med salt og peber. Lad dem hvile i køleskabet i 20 minutter.
Skræl kartoflerne og selleri og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, hæld bouillon over og bring det hele i kog. Tilsæt timian og lad suppen småkoge under låg i 20 minutter. Kør suppen glat med en stavblender. Tilsæt fløden og varm den op. Smag til med salt og peber.
Rist rejerne i olie på en varm pande i 2-3 minutter på hver side (men ikke mere for så bliver de seje) Krydr med salt og peber. Hæld suppen i dype tallerkner og fordel rejerne henover og drys med dild.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar