torsdag den 18. november 2010

Kødboller i jordnøddesauce

(4 personer)

Kødboller:
500 gram hakket oksefars og flæskefars
1 tsk salt
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
2-3 spsk olie
Jordnøddesauce:
Evt. lidt olie
1-2 spsk rød karrypasta
1 ds kokosmælk
2 spsk grynet jordnøddesmør
½-1 spsk brun farin
2 spsk fiskesauce
1-2 spsk frisk hakket mynte
Salat:
4-6 æbler i kvarte og skiver
1-1½ dl rosiner
Saften af 1 limefrugt
1 tsk gul karrypasta
Brun farin
Tilbehør:
Kogte ris

Bland det hakkede fars grundigt med krydderierne. Form farsen til kødboller på størrelse med en femkrone og lad dem hvile tildækket i køleskabet i en halv time (hvis man har tiden til det) Brun dem i olien i en wok ved god varme og tag dem af.
Tilsæt lidt olie og steg den røde karrypasta heri under omrøring. Hæld kokosmælken på og tilsæt jordnøddesmøret under omrøring. Varm blandingen godt op, læg kødbollerne i saucen og lad det hele småkoge i 5 mnutter. Samg saucen til med farin og fiskesauce. Strø mynteblade over inden servering.
Vend æbler og rosiner med en blanding af limesaft og karrypasta samgt til med brun farin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar