fredag den 5. november 2010

Farsbrød med tomatsauce

(4 personer)

Sauce:
Olivenolie
½ finthakket rødløg
1 finthakket hvidløg
2 ds cherrytomater eller hk tomater
Salt og peber
Frisk basilikum
Farsbrød:
1 finthakket rødløg
500 gram hakket oksefars
250 gram hakket svinefars
2 håndfulde rasp
1 lille bundt hakket persille
1 tsk tørret oregano
2 kviste timian - kun bladene
1 æg
1 knsp muskat
Salt og peber
10-15 skriver bacon, skåret i halve

Tilbehør: Kogte ris og råkostsalat

Forvarm ovnen til 180 grader.
Sauce: Sauter løg til både sauce og farsbrød i lidt olivenolie i en tykbundet gryde, til det er blødt (ca 10 minutter) Tag 2/3 af løget af panden og stil det til afkøling. Kom hvidløget på panden med det resterende løg og lad det stege et par minutter, før tomaterne tilsættes. Bring saucen i kog og lad det simre mens du laver farsbrødet. Krydr med salt og peber, samt nogle basilikumblade.
Farsbrød: Rør alle ingredienserne sammen i en skål og form farsen til 2 farsbrød. Kom tomatsaucen i et ildfast fad og læg farsbrødene ved siden af hinanden i saucen og læg baconskiverne ovenpå. Dryp lidt olivenolie og steg farsbrødene i den forvarmede ovn i ca 45 minutter. Kog risene efter ansvisning og server til farsbrødet skåret i skiver samt råkostsalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar