torsdag den 21. oktober 2010

Hakkebøf på ”pariserbrød”

(4 personer)

500 g hakket oksekød
Salt og peber
2 løg
4 spsk kapers
2 spsk dijonsennep
4 tsk olie
4 skiver grovbrød
Reven peberrod

Rå-salat:
2 små agurker
2 store gulerødder
2-4 stk persillerod
2 bundter radiser
Evt. 1 rød chili
1 citron eller lime
2 tsk olie
Frisk basilikum
1 bundt dild

Rør kødet med salt og peber. Hak løg fint og dryp kapers af. Rør sennep, løg og kapers i kødet. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form 4 bøffer, 2 cm tykke. Kom dem på panden, når olien er varm nok. Brun bøfferne i 1 minut, skru ned til middel varme og steg 8-9 minutter. Vend bøfferne, steg dem 8-9 minutter til de er gennemstegte. Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær alle grøntsagerne i små tern. Bland dem med citronsaft, olie, salt, peber og klippet basilikum og dild. Skær eller udstik brødet så skiverne bliver runde. Rist brødet.

- Hakkede, syltede rødbeder kan også tilsættes kødet.
- Brødet kan skæres eller udstikkes så skiverne bliver runde.
- Oregano, basilikum eller kørvel kan bruges i stedet for dild.
- Salaten kan laves af andre grøntsager fx tomat, peberfrugt, blegselleri.
- Lav en ekstra portion salat, den kan gemmes i køleskabet til næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar