onsdag den 3. juni 2015

KYS med lakrids, jordbær/hindbær og nødder/nougat/chokolade

Marengs til kyskager:

6 æggehvider 
(2 dl)
300 g flormelis
1 tsk alm. eddike
1 lille nip salt
½ tsk vanilieekstrakt


Æggehviderne hældes i en totalt ren skål til røremaskine.Salt tilsættes og hviderne piskes ved medium hastighed til de begynder at danne bløde toppe - herefter tilsættes sukkeret med en stor spsk ad gangen, og derpiskes i ca. 30 sekunder inden den næste spsk tilsættes.
Når alt sukkeret er brugt, piskes eddike ogvanilieekstrakt med til alt er blandet grundigt.
Marengsen deles nu i to portioner.
Store kyskager med chokolade og nødder:
(ca. 15 stk.)

1/2 portion marengs iht. ovenstående
25 g hasselnødder
45 g mørk chokolade

25 g nougat

Ovnen tændes på  110 grader.
Læg bagepapir eller en silikonemåtte på en bageplade, og drys lidt sukker på pladen - det hjælper med til at kyskagerne ikke hænger fast.
Nødderne hakkes groft og vendes i marengsen. Chokoladen/nougat smeltes over vandbad, eller i mikrobølgeovn og vendes hurtigt i marengsen, uden at den bliver rørt helt ud - der skal være chokoladestriber i dejen.
Sæt marengsen på bagepladen med to spiseskeer.
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 75-90 minutter -tag evt. en kage ud efter 70 minutter og lad den køle af, så du kan teste om den har den rette konsistens indvendigt. Jeg lod mine få ca. 80 minutter, og de var stadig en smule tyggegummiagtige i midten.
Små kyskager med citrus/vanilie, jordbær/hindbær eller lakrids:

1/2 portion marengs iht. ovenstående,deles i tre portioner i hver sin skål

Citrus/Vanilie: ½ spks vaniliesukker og ½- spskcitronsaft, gul pastafarve


Lakrids: 1 tsk lakridspulver

Jordbær/hindbær: 1 tsk hindbæraroma, pinkpastafarve lagt som striber i sprøjtepose. Nogle blev pyntet med frysetørretjordbær

Hver portion marengs blandes grundigt med smagog farve, og sprøjtes ud på en sukkerdrysset bageplade med en tylle ogsprøjtepose.
Bages midt i ovnen i ca. 1½-1 3/4 time tilde er sprøde. Lad dem evt. stå i ovnen med ovndøren på klem, i nogle timer eller natten over, så de bliver helt tørre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar