mandag den 22. juni 2015

Hjemmelavede cupnudler

(4 personer – 20 min)
(Billede lånt fra nettet)

250g kylling inderfilet (kalkun kan også bruges)
4 gulerødder
½ lille hvidkål
1 hakket chili
2 presset fed hvidløg
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Rød karrypasta
1 spsk. Friskrevet ingefær
1½ liter bouillon
200 g. fuldkornsnudler
Salt og peber
1 spsk. Soja
1 spsk. Fishsauce
1 bundt forårsløg
Frisk koriander

Tilbehør: Et godt flutes.

Skær kødet i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver på skrå. Snit hvidkålen fint (mandolinjern) Varm olien i en gryde og svits karrypastaen, efterfulgt af hvidløg, chili, ingefær, grønsager og kød i et par minutter. Hæld bouillon på og lad det simre under låg i ca 3 minutter. Hvis man giver dem for meget, bliver grønsagerne bløde. Jeg foretrækker grønsager med bid i. Tilsæt nudler og kog yderligere indtil nudlerne er møre. Smag til med salt, peber, sojasauce og fishsauce. Snit forårsløgene og drys dem over suppen, når den serveres, sammen med koriander.

Tip: Hvis jeg laver en stor portion, så der er mad til 2 dage, serverer jeg nudlerne ved siden af, så de ikke bliver ”udkogte” natten over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar