torsdag den 18. juni 2015

Børnevenlige kyllingespyd


Det er tit en udfordring af få mine børn til at smage nye ting. Og er godt træt af at grille de sammen ting til dem hele sommeren, som enten er pølser eller kyllingelår. Alt skal være neutralt og IKKE krydres. Når vi et par gange om året spiser på en kinesisk restaurant, så elsker de deres kyllingespyd. Jeg har før prøvet at genskabe dem, men uden succes. I weekenden prøvede jeg igen og der ramte jeg plet :) Den ældste sagde ”Mor, når vi skal på kineseren næste gang, kan vi så ikke tage de her spyd med, for de smager bedre end deres?”. Bedre kompliment får man vist ikke.

I en skål tilsætter jeg en sjat god soya (½ dl) og tariyaki (3/4 dl.) sauce, 1 fed hvidløg, 2 tsk. Sød chilisauce, 1 spsk brun farin og en tsk. Østers sauce(ca. da jeg laver det på slump). Rør det sammen og put kylling inderfilet i. Lad det stå på køl et par timer – rør en gang imellem. Put dem på spyd og grill dem direkte på risten eller en pande på grillen eller i køkkenet.  De er hurtigt færdige. Pga den store succes puttede jeg resten af de 600 g filet i skålen og har nu frosset det ned i portioner,så er der nem mad en dag hvor det skal gå lidt hurtigt.

Børnene spiser dem når vi fx griller, med majskolber, pasta eller bagte kartofler (eller hvad børnene nu kan lide) eller når vi laver madbrød, hvor vi voksne skal have lidt krydret kød, som de ikke kan lide. De er også fine i pitabrød, hvor man ofte spiser det samme hver gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar