mandag den 22. juni 2015

Fladbrød - egnet til flere ting

Antal afhænger af, hvor tykke man vil have dem, men der er som minimum til en familie på 4 personer, hvor de spises med salat/grønt og kød af en slags.

25 g gær
1 spsk sukker
Lun 1,5 dl vand og 1,5 dl. yoghurt naturel, A38, skyr eller andet surmælksprodukt.
15 g salt
8 dl tipo 00
3 dl durummel
Ca 2-3,5 dl koldt vand

Kom sukker, gær og vand/yoghurt i en skål (har man røremaskine anbefaler jeg at bruge den) Rør det sammen og lad stå i 5 minutter. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål imens. 
Mel og salt blandes sammen i en stor skål. Der er nu 2 muligheder (jeg bruger nr. 2)

1: Lav en fordybning i midten af melet og kom gærblandingen i. Kom 2 dl vand i og rør det hele sammen. Kom dejen ud på et rent bord – uden mel! Ælt dejen sammen og tilsæt vand lidt efter lidt, til dejen er let klistret og smidig. Brug "mullerne" i nogle minutter til den er smidig. Form den til en kugle og læg den i en skål med et rent viskestykke eller husholdningsfilm over. Lad den hæve en times tid.
2: Hæld det ned i skålen til gæren i røremaskinen, men tilbagehold ca 50 g. af melet. Tilføj 2 dl vand og resten af melet. Ælt den og tilføj evt. mere vand i nogle minutter (5-8 min) til den er let klisteret og smidig. Form den til en kugle og læg den i en skål med et rent viskestykke eller husholdningsfilm over. Lad den hæve en times tid.

Kom lidt durummel på bordet og del dejen i små klumper som udrulles til pandekager. Hvor tykke man laver dem, må man selv om. Bare husk de hæver når de bages på panden/grillen. Varm en pande/grill (jeg bruger støbejernstallerken/pande) og kom en dråbe olie på. Skru ned til jævn varme og kom et faldbrød på. Lad det få farve og vend. Ca. 2 min på hver side.Tag fladbrødet af og læg det på en rist med viskestykke over til de alle er lavet. De er bedst at rulle sammen med fyld når de er lune. 

De kan bruges til flere ting: pizzabunde, pitabrød (de skal være lidt tykkere), fladbrød eller læg 2 sammen med ost og babyspinat imellem. De får så en tur mere på panden, indtil osten er smeltet. Skær dem i trekanter og spis dem som appetizer, til suppe eller med en dip. 

Her er de bla. blevet spist med marineret kød, som blev grillet på spyd, salat, fintsnittet hvidkål, små tomater, rødløg, peberfrugt, majs og melon tziztiki




Ingen kommentarer:

Send en kommentar