søndag den 31. maj 2015

Grill: Pizzadej & hurtig pizzasauce


Velegnet pizzadej til grillen :)

Opskrift:
3 dl lunkent vand med 10-15 g gær
1 spsk salt
2 spsk olivenolie
1 spsk koncen. Tomatpure
½ glas SpiZe cremet tomat m/ chili eller SpiZe cremet peberfrugt pesto
1 spsk oregano
 250 g hvedemel
50 g. fuldkornsmel
200 g durum mel.

TIP: Tilføj evt noget revet ost i dejen. Det skal i før alt melet og skal være stuetemperatur. Er det køleskabskold, ødeligger det hævningen.

Rør gæren ud i vandet og tilføj resten. Ælt i 5-10 minutter (en røremaskine er en fordel)Tilføj mere mel så den er dejlig lind. Lad den hvile i 15 minutter. Del den i 3 eller flere (3 runde pizzaer passer til en pizzasten). Lav 3 staniol på størrelse med pizzastenen. Rul dejen ud og smør staniolen med olie. Læg dejen derpå og smør lidt olie på dejen, ny ovenpå til du er færdig. Læg dem i køleskabet til de skal bruges. Fyld kommes på og bages nu ca 15 minutter på grillen.

Pizzasauce på 4 minutter:
Tag resten af den konc. Tomatpure og put det i en lille skål som tåler microovn, tilføj 2 hvidløg i store stykker, 1 hakkede rødløg, 2 spsk olie, 1 stor spsk. honning,10 cherrytomater (bliver bedst med cherrytomater, da de har en vis sødme) eller1-2 store i store stykker, lidt salt, peber, basilikum, chili og oregano efter egen smag. Dæk skålen til og smid den i microovnen i 3-4 minutter. Blend det og du har en lækker tomatsauce :)

 NOTAT: SpiZe cremer fås i små glas i Rema1000. Det er bla også de to jeg bruger på den ene side af brødet, når der laves mørbrad i flutes. På den anden side smører jeg Løgismose Haydari (indeholder ost, grillet peberfrugt mm) som købes i Netto. Super lækker i et ciabattabrød med mørbrad, kylling mm...... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar