søndag den 31. maj 2015

Foccaciabrød med krydderurter


Ingredienser:
  • 1 ærtestørrelse gær
  • 4 dl vand
  • 8 dl hvedemel
  • 2 tsk salt
Krydderolie
  • 1 dl olie
  • 25 gram friske krydderurter.
  • 2 fed hvidløg
  • 5 gram salt (1 lille tsk fuld)
(Her brugte jeg hvad jeg havde: Persille, hvidløg, tørret rosmarin, og citronolie og hvidløgsolie.)

  1. Hæld olie, grofthakket hvidløg og krydderurter op i en gryde og varm det op (skal egentlig bare lige lunes). Lad det stå og trække i mindst en halv time eller til du skal bruge det. Så trækker kryddersmagen ned i brødet sammen med olien.
  2. Bland alle ingredienser sammen og lad dejen hæve i 10-12 timer.
  3. Hæld den ud på et meldækket bord. Fold den og rul den sammen til en kugle.
  4. Kom kuglen op på en bradepande (høj kant) med bagepapir. Kan med fordel være en bradepande med høj kant, så krydderolien ikke løber ud i ovnen.
  5. Smør dine hænder ind i godt med olie, og klap dejen indtil der er olie over det hele. Det forhindrer dejen i at tørre ud imens den hæver, og brødet bliver mere luftigt.
  6. Lad det hæve i 1½ time.
  7. Stik huller i dejen med fingrene og kom krydderolien på med en ske. Fordel det godt.
  8. Kom til sidst saltet på.
  9. Lad det hæve en ½ time mere.
  10. Bages i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Indtil det er godt brunt.
NOTE: Kvalimad.dk har en god video til et godt foccaciabrød. 

TIP: Jeg vil klart anbefale at bage det på en pizzasten på grillen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar