søndag den 17. februar 2013

Pullet Pork - med det hele!

Hvor mange personer der er til, afhænger mest af hvilke folk der kommer og spiser. Men lav hellere rigeligt når du alligevel er igang i så mange timer, for det smager himmelsk også selv om det har været en tur i fryseren.

1 dag før:
2 nakkefilet af ca 2-2,5 kilo.

Marinade:
1 spsk honning
1 spsj dijonsennep
1 dl æble/hyldeblomsteddike (bare det er eddike)
3 tsk selllerisalt
2 spsk sukker
½ tsk spidskommen (pas på)
Peber

BBQ Sauce:(kan sagtens købes færdig)
2 grovhakkede rødløg
4 fed hvidløg (slå dem hårdt med hånden)
55 g farin
80 ml Teriyaki Sauce 
60 ml Soya Sauce
160 ml æblejuice
120 ml Whiskey
3-4 dr. Tabasco
1 dl ketchup

Svits løg og hvidløg i lidt olie. Smid resten i og lad det simre 40-60 minutter til den er blevet tyk. Synes du den er for tynd, så kog den videre til rette konsistens. Giv det en tur med stavblenderen og varm det op igen. Hæld det i en skål og stil det på køl.
 
Rør:
5 spsk salt
3 spsk rørsukker
3 spsk paprika (gerne røget)
2 spsk barbecue (krydderi)
1 spsk cayannepeber
1 spsk chilipulver
1/4 spsk spidskommen
1 spsk hvidløgspulver eller erstat en spsk salt med hvidløgssalt

Fordel det over stegene og pak dem ind i husholdningspapir. Lig dem yderligere i fryseposer og i køleskab til de skal steges.

På dagen:
Idag skal svinene steges og selv om jeg har terrasse og grill, ja så vælger jeg altså at starte i ovnen, da det er lettere og jeg ikke kan smage forskel i sidste ende. 
Stå tidligt op (her ryger de i ovnen senest 7.30) og gør 2 ildfaste fade klar. Læg lidt bagepapir i bunden og dernæst stegene. Smid dem i ovnen ved 110 grader og gå så i seng igen. Efter 2,5 time hældes der en øl ved hvert fad. Dette gentages efter yderligere 4 timer. Når kl bliver 16-16.30 tænder jeg op i grillen. Fylder skorstene halvt med briketter og ligger dem i siden når de er klar. I mellemtiden har jeg lagt noget flies i vand, så kødet kan få en masse røgelse til sidst. Kødet tages ud af ovnen og smides på grillen i en 1 times tid, hvor jeg tilføjer lidt flies ind imellem. Jeg bruger ikke termometer, da jeg altid laver af næsten samme størrelse steg. Men herefter skulle stegen gerne have en temperatur på ca 98 grader (mener jeg det skal have). Stegene tages af og lad dem hvile en 20 minutter før der stikkes en par gafler i og der smovses.

I løbet af dagen laves Mayonaise:
1 dl cremefraiche 18%
1 dl cremefraiche 38%
2,5 dl Hellman Mayonaise
2-3 tsk sukker

Når det er rørt sammen skal det have en hvis sødme. Bare rolig det udlignes med det sure i sidste ende. Stil det på køl til det skal bruges.

2 timer før servering laves der coleslow:
1 lille hvidkål og 6 store gulerødder rives fint (mandolinjern er en god hjælp her) Lig det i en frysepose og hæld marinaden fra dagen før over. Stil det i køleskabet en times tid. Kig ind imellem til det og "bank" lidt på posen. Hæld det i et dørslag og lad væden løbe fra. Pres væden ud efterhånden som det ligges i en skål. Rør mayonaise i og server.

Lun BBQ saucen en smule inden servering og så er det ellers bare at kaste sig over maden med en par lune burgerboller. Bag dem selv eller køb dem færdige :)

Velbekommen :)

NB: Rester nedfyses (eller spises dagen efter) og varmes med 1 god dl æblejuice ved 120 grader med staniol over. Rester kan også lunes med BBQ saucen, men jeg foretrækker nu æblejuicen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar