onsdag den 13. februar 2013

Kålsalat

(4 Personer)

1½ Spsk sesamolie
1½ spsk riseddike
1 fed presset hvidløg
1 tsk frisk revet ingefær
1 spsk sukker
1 drys salt og peber (efter smag)

1/8 hvidkål (afhængig af størrelse) fintsnittet
3 forårsløg (i tynde strimler)
1 stor gulerod (revet eller fintsnittet)
Evt lidt rødkål

1 lille pose mandelflager
1 lille pose pinjekerner
2 spsk sesamfrø

1 rød chili (finthakket)

Rist mandler, pinjekerner og frø på en tør pande og lad dem køle af. Rør dressingen sammen og lad den stå til sukkeret er opløst. Bland kål, forårsløg og gulerod og bland dressingen heri. Tilføj de ristede ingredienser samt chili lige inden servering.

Salaten må gerne stå og trække lidt, men hver opmærksom på at kål mm bliver blødere jo længere tid det står. Så er man til sprøde grønsager, så spis den med det sammen men den er også lækker dagen efter :)

Salaten kan spises til hjemmelavede forårsruller eller som erstatning til den lidt kedelige grønne salat, som spises til kylling eller bøf. Salaten er lækker om sommeren når der grilles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar