torsdag den 15. oktober 2015

Pull-apart-brød med hvidløg

Her vælger man selv en opskrift på bløddej, men jeg bruger nu en gang denne: 

2 springforme.

75 g gær
2½ dl kærnemælk ( eller 1,5 dl yoghurt naturel og 1 dl mælk))
150 g blødt smør
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
225 g hvedemel
225 g. pizzamel eller durummel 


12 spsk smeltet smør
1 dl. olie (solsikke eller rapsolie) 
5-10 dl revet mozzarella 
3-5 dl revet parmesan
1 dl hakket persille
2-4 fed hvidløg

ELLER
Erstat "fyldet"  og lav i stedet for et pull-a-part -"kanelsnegle"


Rør det smeltet smør, presset hvidløg, hakket persille og olie sammen i skål. Stil til side. 

Sæt ovnen til 200 grader.

Her efter dejen som jeg laver i en røremaskine. Gæren røres ud i mælken. Resten af ingredienserne tilføjes (Tilbagehold 50 g. pizzamel) og der æltes godt, så smørret bliver fordelt ordentligt. Det skal ikke hæve.
Rul halvdelen af dejen til små kugler af dejen (golfbolde) Eller skær dejen ud i mindre stykker. Vend stykkerne i skålen med olie og smør. Spray springformene (eller 1 bradepande) med olie. Tag stykkerne op og fordel dem i bunden af formene. Drys med halvdelen af mozzarella og parmesan. Gentag processen og fordel resten af stykkerne i springformene. Fordel resten af osten ovenpå.

Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen og selvfølgelig gennembagt.
Lad dem køle lidt i 10 minutter. Skær rundt i kanten, så siderne på springformene kan komme af.

Server dem med det samme, når brødet er bedst iflg mig, men de er også gode ved stuetemperatur.

TIP: Man kan tilføje basilikum og oregano eller fjerne hvidløget, hvis man ikke bryder sig om det. Osten kan ligeledes ændres til fx. Gouda. Min erfaring siger at stykkerne hellere må være lidt for små end for store. Og der skal kun laves de 2 lag, ellers bliver det for tungt og dejen ender med at bage sammen, hvor man ikke kan skelne stykkerne. Målene på ost og krydderurter og på slump og man kan selv ændre det til mere eller mindre, afhængig af hvad man synes om.

INFO: Det færdige resultat er et lånt billede, da jeg kun har billeder af mit første forsøg. Det var også der jeg fandt ud af at flere lag var for tungt og stykkerne for store. De hævede RET MEGET.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar