onsdag den 14. oktober 2015

Brydebrød

50 g smør
2½ dl mælk, vand, kærnemælk
50 g gær (ved koldhævning 25 g gær)
50 g hytteost
2 dl yoghurt naturel
2 æg
2 tsk akaciehonning
3 tsk salt
1 dl sesam (kan undlades eller erstattes med andet)
5-600 g hvedemel


Smelt smør, tilsæt mælk og opløs gæren heri.

Tilsæt herefter hytteost, yoghurt, æg, honning og sesam. Tilsæt nu halvdelen af melet og salt.
Rør godt ... gerne 5-10 minutter på røremaskinen. Tilsæt resten af melet til en smidig og stadig lidt klæg dej.
Lad hæve mindst 1 time, gerne 2-3 timer. Slå dejen ned og form til boller. Sæt dem tæt på hinanden, som fx et hjul.

 Lad hæve under et fugtigt klæde endnu 30-45 minutter.
Pensel med æg/vand og drys evt med sesam, salt eller solsikkekerner. Bag midt i ovnen ved 220 grader i ca 20 minutter til bollerne lyder hule, når du banker på dem. Bagetiden afhænger af hvor store boller man laver)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar