onsdag den 14. oktober 2015

Pitabrød

Antal: 6 store.

4 dl vand
1 1/2 dl yoghurt naturel
1 tsk salt
50 g gær – ved koldhævning 25 g
2 spsk olivenolie
400-600 g mel (ca 1/4 durum, 3/4 hvedemel og Tipo 00. Dette er ca mål, da jeg ikke vejer melet)

Gæren røres ud i vand og yoghurt, tilsæt olivenolie. Salt blandes sammen med ca 2 dl mel og røres ud i væden. Tilsæt langsomt mere og mere mel, men pas på med ikke at bruge for meget. Dejen skal være lidt klistret og luftig. Frem med "mullerne" eller brug køkkenmaskine  - jo længere tid der æltes jo bedre. En tommelfingerregel hos mig, er 10 min æltning for det bedste resultat. Afhængig af hvor travlt man har, skal dejen hæve ½-1 time under et fugtigt viskestykke.

Slå dejen ud og form 6 store flade brød med hænderne. Kagerullen kan bruges, men pas på med ikke at rulle for meget luft ud, for så får man ikke "lommen". Op på bagepapir og lad dem hæve i 20-30 min. med viskestykke over.
Tænd ovnen på 220 grader. Sæt bageladerne i ovnen, så de bliver godt varme. Pensl brødene med mælk og træk bagepapiret over på den VARME bageplade. Jeg bruger varmluft og bager begge plader samtidig. De skal have ca 20 minutter. Dæk bordet og forbered fyldet - nyd pitabrødene med det samme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar