tirsdag den 27. november 2012

Thanksgiving middag

Her er min første Thanksgiving middag:

Majsbrød:
1 æg
40 g smeltet smør
60 g smør
3,5 dl mælk
1 dl sukker
1 spsk bagepulver
2,5 dl majsmel
75 g polenta
210 g mel

Kalkun:
1 kalkun på 4 kg
100 g smør
½ flaske hvidvin
Salt og peber
5 rødløg


Stuffing:
150 g valnødder
2 Skalotteløg
25 g smør
1 bundt oregano
3 æg
300 hvedebrød
1 bundt persille
175 g tranebær
2½ dl fjerkræsboullion
½ tsk cayennepeber
Salt og peber
25 g smør

Tranebærglaze:
1spsk smør
1 skalotteløg
3 friske salvieblade
100 g tranebær
1½ dl sirup
1½ æblecider
150 g ribsgele
Salt og peber

Sweet potatos:
100 g søde kartofter pr person
1 spsk finthakket skalottelæg
Lidt plukker persille
½ dl mozeralla
1 spsk olovenolie
Salt og peber
½ dl majs

Bønnesalat:
200 g grønne bønner
3 skalotteløg
2 spsk smør
2 spks olie
½ tsk frisk timian
Salt og peber

Katoffelmos:
1 kg kartofler
Smør og mælk 

Majsbrød: Sæt en bradepande i forvarmet ovn ved 180 grader i 5 minutter. Imens blandes mel, bagepulver og sukker. Lun mælken og tilsæt smøret. Bland det i melet og tilsæt ægget. Pisk det godt sammen. Smør den varme bradepande med smør og hæld dejen i. Stil den i ovnen i ca 25 minutter. Tag ud og hæld det smeltede smør over brødet og stil det tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter til brødet er fast.

Sweet potatos:Skræl og kog kartoflerne møre ca 15 minutter. Skær dem i mindre stykker og vend dem med de resterende ingredienser. Gratiner i ovnen i ca 7-10 minutter

Tranebærglaze: Svits de hakkede skalotteløg i det smeltede smør til de er klare. Tilsæt resten og kog til tranebærene brister, ca 3-4 minutter. Blend det hele og si blandingen igennem en sigte. Kog glazen ind på moderat varme til den tykner. Lav den gerne dagen før men varm den op idet den skal bruges!

Grønne bønner: Kog bønnerne i 2 minutter og hæld dem i dørslag med koldt vand over. Svits skalotteløgene i smør/olie i ca 20 minutter til de er brune og møre. Tilføj timian, salt og peber. Hæld de afdryppede bønner på og varm det hele op inden servering.

Kalkunen: Smelt smørret i en gryde med hvidvinen. Vask og tør kalkunen og gnid den med salt og peber indvendig og udvendig. Fyld stuffing i kalkunen og kuk til med kødnåle. Klip det yderste af vingerne og smid dem i en gryde med indmaden.
Brun det ved god varme og hæld en liter vand ved. Lad det simre i en times tid. Hæld det gennem en sigte og tilbage i gryden. Lav sovs af væden når kalkunen er færdig. Væden fra kalkunen sies tilføjes i gryden og der smages til med salt og peber samt kulør. Brug maizena rørt op med vand til at tykne den.
Skær rødløgene i både og smid dem i en bradepande med kalkunen ovenpå. Gnid kalkunen med de resterende 50 g smør. Sæt kalkunen i ovnen ved 200 grader. Tag den ud efter 30 minutter og skru ned til 175 grader. Pens kalkunen med vin/smørblandingen ca hvert 20 minut. Hæld lidt at blandingen i fadet første gang den smørres. Tag kalkunen ud efter 2 timer og pensl med glazen. Lad den stege videre i 10-15 minutter og pensl igen med glazen. Steg igen 10 minutter til glazen sætter sig. Tag fuglen ud af ovnen og lad den hvile på et skærebræt i en ½ time inden udskæring.

Stuffing: Rist valnødderne på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft. Svits de hakkede skalotteløg sammen med små tern af selleri. Hak oregano fint og hæld det i løg/selleriblandingen.Hæld det op i en skål. Pisk æggende let, skær brødet i mindre stykker, tilsæt begge dele og rør rundt. Hak persillen og tilføj sammen med resten af ingredienserne.
Den resterende stuffing lægges i en bradepande med 25 g smør i tern. Dæk med folie og stegi ovnen ved 200 grader i ca 30-35 minutter

Kartoffelmos: Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre og pisk dem til mos med lidt smør og mælk

Til dessert kan man spise en valnøddetærte med chokolade

Velbekommen!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar