tirsdag den 27. november 2012

Roulade

(8 stykker)

BUND:
3 æggehvider
3æggeblommer
100 g sukker
1 tsk vanilieekstrakt
40 g hvedemel
2 spsk kakao
½ tsk bagepulver
50 g hakkede mandler

FYLD:
½ l piskefløde
150 g chokolade

PYNT:
Resten af fyldet samt sukkerhjerter mm

Pisk æggeblommer, sukker og vanilie sammen til en luftig masse. Sige hvedemel, kakao og bagepulver i og vend mandlerne i efterfølgende. Pisk æggehviderne hvide og vend dem i dejen. Fordel dejen på en bageplade belagt med bagepapir i ca 2 cm tykkelse.

Bag ved 200 grader i 8-10 minutter

Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Læg et meget vådt viskestykke over i et par minutter ig træk nu bagepapiret af. Lad kagen køle af.

Smelt chokoladen over vandbad og vend det i den piskede fløde. Påfør et godt lag på bunden og rul den sammen. Fordel resten af fyldet på rouladen og stil den køligt.

Inden servering kan den evt pyntes yderligere.

TIP: Ved juletid kan kagen nydes ved at smøre ½ dl appelsinmarmelade på inden moussen kommer på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar