tirsdag den 23. oktober 2012

Karamelcreme

Portionen giver et godt lag i Ø16 cm kage.

0,5 dåse (200 g) sødet kondenseret mælk (eller lidt mere efter smag)
2,5 dl piskefløde
2 blade husblas

Hæld den kondenserede mælk i en lille kasserolle og kog ved svag varme i ca. 1,5 time.

Pas på at den ikke brænder på. Rør kun nogle få gange - blot for at sikre at den ikke brænder på.


Cremen tykner og bliver lysebrun. 

ELLER
Kog den uåbnede dåse i ca 4 timer. Sørg for dåsen hele tiden er dækket af vand! Lad dåsen stå i en time inden den åbnes og hældes på et glas og i køleskabet.
Opblød husblas i koldt vand i 10 minutter
Varm piskefløden op og bland sammen med "karamelcremen". Tag husblassen op af vandet pisk det i den varme flødecreme.
Hæld blandingen over i en skål og kom husholdningsfilm over - filmen skal helt ned og røre. Sæt på køl i minimun 8 timer - men gerne til dagen efter.
Pisk cremen godt op før brug.

Dulce de leche cremen er nu klar til at blive fyldt i kagen.

Cremen smager også rigtig lækkert med lidt finthakket brændte mandler ligesom cremen er lækker til muffins også drysset med mandler.

Når kagen er lagt sammen sættes den på køl nogle timer - men gerne til dagen efter, så dulce de leche cremen kan få lov at "sætte sig" og "tykne" helt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar