fredag den 2. marts 2012

Jordbær-mascapone creme:

Opskriften er til 2 lag i en lagkage:

800 g friske jordbær
Skal af 2 økologisk lime
4 spsk sukker (tilsæt efter hvor søde / sure jordbærene er)
6 blade husblas

200 g mascapone
4 dl piskefløde
2 vaniliestænger
2 spsk flormelis

Jordbærrene skylles og blomsten skæres af. Jordbærrene skæres i mindre stykker. Limeskal og sukker drysses over jordbærrene og blandes forsigtigt rundt. Husblas lægges i blød i koldt vand i 10 minutter. Smeltes, afkøles og hældes i jordbærrene.

Mascaponen og piskefløden piskes til en tyk creme. Vaniliekorn og flormelis piskes i cremen.
Jordbærrene blandes forsigtigt i cremen. Cremen er klar til brug som fyld i kager med det samme. Cremen kan også bruges på feks en mandelbund med pynt af friske jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar