fredag den 2. marts 2012

Hindbærmousse

Den hurtige:
500 gram friske hindbær
2,5 dl fløde
Sukker og vanille tilsættes til man synes om smagen.

Alt blandes sammen og piskes til den rette konsistens.

ELLER

Med husblas:
5 bl. husblas
200 g. hindbær - friske
50 g. flormelis
 ½ l. piskefløde
½  vaniljestang

Husblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad.
Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål.

Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbær blanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet masse. Nogle vil sige at man straks lægger kagen sammen, men jeg venter altid og ser om den stivner som den skal :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar