fredag den 2. marts 2012

Chokolademousse

Denne opskrift kan med fordel bruges som dessert lige som den er pragtfuld at bruge som kagefyld. Her er til 2-3 lag i en lagkage:

190 g. mørk chokolade (af den gode slags)
8 past. æggeblommer
75 g. sukker
5 dl. piskefløde

Start med at finde dine ingredienser frem og sørg for at dine skåle er helt rene og tørre.
Smelt de 150 gr. af chokoladen i vandbad. De sidste 40 gr. gemmer vi til chokoladen er smeltet, hvorefter de 40 gr. blandes oveni, således at man får chokoladen ned i temperatur igen, så den ikke bliver for varm.
Imens chokoladen smelter, piskes æggeblommer og sukker hvidt og skummende.
Pisk derefter fløden til skum, og den skal ikke være FOR stiv. Chokolademoussen skal nok nå at blive stiv nok, selvom piskefløden ikke er pisket for stiv. Når flødeskummet blandes i chokolademassen, vil den fortsætte med at stivne, og hvis den så allerede er pisket for stiv, så vil den skille i løbet af 0,5 og det resultat gider vi ikke, vel?
Sæt flødeskummet i køleskabet og bland den smeltede chokolade med de resterende 40 gr. og rør det lindt.
Rør chokoladen i æggemassen og vend flødeskummet forsigtigt i.
Hæld chokolademoussen over i et par små skåle og lad den stå en time eller 2, eller sæt skålene ned i en bakke med isterninger i 10 minutter – så er den faktisk spiseklar.

TIPS:Det kan godt betale sig at bruge en kvalitetschokolade af eks. 70% og du kan sagtens vælge at bruge en anden slags chokolade end lige en mørk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar