torsdag den 22. april 2010

Luksus chokoladekage med mandler


(8 personer)

200 gram smør
225 gram sukker
6 æg
200 gram mandler
200 gram mørk chokolade
1 spks mel
Reven skal af 1 appelsin (kan undlades)
Pynt:
Sigtet flormelis
Høvlet chokolade

Rør blødt smør og sukker sammen og rør æggeblommerne i et ad gangen. Hak mandlerne og chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandel, chokoladeblandingen. Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smør-sukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst. Kom dejen i e velsmurt springform, 22 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 minutter. Kagen cil falde lidt sammen efter bagningen og stadig være blød pga chokoladen. Nor kagen er kold skal den serveres med pynten.

Tips:
Denne kage er mest velegnet som dessert med lidt is og frisk frugt.

1 kommentar: